Yargıda rüşvet iddiaları ve baroların avukatlara işlem yapmaması

Yargıda dile getirilen rüşvet iddialarında avukatların da yer aldığı biliniyor. Ancak bu konuda baroların sessizliği devam ediyor.

Yargıda rüşvet iddiaları ve baroların avukatlara işlem yapmaması
Editör: adalet.tv
17 Ekim 2023 - 12:06
Reklam
İçişleri Bakanlığı son dönemde kirli işlere bulaşan polis memurlarının / amirlerinin açığa alındığını ve soruşturmaların devam ettiğini açıkladı.

Yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili olarak Adalet Bakanı yaptığı açıklama ile soruşturma açıldığını açıkladı. Göreve başlayan İçişleri ve Adalet Bakanı bu konuların sonuna kadar üzerine gidileceğini vurguladı.

Emniyet ve yargı her zaman iç içe çalışır. Emniyet ile yargı arasında suçlular üzerinden konuya dahil olanlar ise avukatlardır. Kirli ilişkiler açığa çıktığı zaman "emniyet ve yargıda temizlik" sloganları atılmaya başlanır.

Kirli ilişkilerin merkezinde yer alan avukatlar için baroların sessiz kalması ise ayrı bir soru işareti. Kamuoyunda gündeme getirilen sorunların kökten çözümü için yargı - emniyet ve avukat konusu aynı anda ele alınmalıdır. Baroların daha fazla geç kalınmadan gereğini yapması elzemdir.

Hatırı sayılı mal varlığına sahip olan ve kısa süre içerisinde sebepsiz zenginleşen avukatların varlığından en çok kendi meslektaşları şikayetçi.

İşini düzgün yapan emniyet ve yargı görevlileri ile avukatların hakları ve meslek onuru böylelikle korunmuş olacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Avukat mağduru
    6 ay önce
    Baroya yapılan vatandaş avukat şikayet dilekçesine içişleri bakanlıklarıda ivedilikle soruşturma açması gerek. Yerel emniyet değil çarpraz soruşturma olmalı. Ne filmler dönüyor milletin haberi olsun.