Adalet Bakan Yardımcısı CTE İftar Programına Katıldı

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can CTE İftar Programına Katıldı.

Adalet Bakan Yardımcısı CTE İftar Programına Katıldı
Editör: adalet.tv
03 Nisan 2024 - 13:40
Reklam
Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personeli ile Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Ankara Eğitim Merkezinde iftar programında bir araya geldi.

İftar programına katılan Bakan Yardımcısı Can personele hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasına; “ Hepinizi saygıyla selamlıyorum, Allah’ın rahmeti üzerinize olsun. Bir oruç daha geçti, inşallah bizleri tekrar bir araya getirmeyi Allah nasip eder.” diyerek başladı.

“İnfaz Sisteminin En Önemli Faktörleri Arasında Yer Alıyoruz”

Bakan Can konuşmasında; infaz sisteminin önemine vurgu yaparak, “Biz Enis Genel Müdürümüzle birlikte infaz kurumları ile infaz sisteminin Türkiye Cumhuriyeti Devleti için ne kadar önemli bir birim olduğunu her zaman her yerde anlatıyoruz. İnfaz sisteminin aktörleri olarak özellikle Jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis ile birlikte dördüncü olarak bu üç kurumun yanında sizler bulunuyorsunuz. Çünkü yapmış olduğunuz görev riskli bir vazife.” dedi.

Bakan Can konuşmasının devamında; genel müdürlük, ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde yürütülen görevlerin yerine getirildiğini dile getirerek, “Sizler görevinizi ifa ediyorsunuz, hem de dört dörtlük ifa ediyorsunuz ve şu an iyi yerdeyiz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ceza infaz kurumlarında, genel müdürlükte ve denetimli serbestlikte çalışan arkadaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Bu manada Enis Genel Müdürümle ve diğer arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç bunları yakından takip ediyor. Hem özlük haklarınızı geliştirme noktasında hem de çalışma ortamınıza dokunuşlar olacak. Elimizden geldiğince modern ceza infaz sistemini uygulayan sizlerin hak ettiği yere gelmesi noktasında elimizden geleni yerine getirmeye gayret edeceğiz. Bu manada buraya gelirken Sayın Bakanımız Yılmaz Tunç’un size selamlarını getirdim. Başı rahmet ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da bir konuşma yaptı. Konuşmasına; “Sayın Bakanım, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bildiğiniz gibi oldukça zor bir görevi yerine getirmek üzere, kurumsal bir yapı içerisinde çaba göstermeye devam ediyor. Ceza infaz kurumu personelimiz bu hizmeti kaliteli bir şekilde yerine getirilmesinde çok önemli bir rol oynuyor. O yüzden genelde kriz anlarında, zorlu zamanlarda personelimizle bir araya geliyoruz. Ancak nadiren böyle günlerde bir araya gelebiliyoruz. Bu iftar sofrasına, gönül sofrasına teşriflerinizden dolayı sizlere şükranlarımızı arz ediyorum.” diyerek başladı.

“Çok Riskli Bir Zeminde Görevimizi Yapıyoruz”

Genel Müdür Yıldırım konuşmasının devamında; “Sayın Bakanım, değerli misafirler. Az önce de ifade ettiğim gibi zor bir görevi yerine getiriyoruz. Ramazan ayının içerisindeyiz. Ramazan ayı tefekkür ayı, biraz daha kendimizi değerlendirme ayı, milletin bize emanet ettiği bu görevin gereğini hep beraber yerine getirmeye çalışıyoruz. Emeğimizi ve gayretimizi ortaya koyuyoruz.  Çok riskli bir zeminde görevimizi yapıyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarımın çok yüksek bir gayretle milletin emanetine uygun bir şekilde görevini yerine getirirken ciddi gayret göstereceğinden hiçbir şüphem yok. Yaklaşmakta olan kadir gecenizi ve bayramınızı da bu vesileyle kutlamak istiyorum. Bir kez daha oruçlarınızı ve ibadetlerimizi Allah kabul etsin. İnşallah pek çok ramazanda sağlıkla sıhhatle bu şekilde birlik beraberlik içinde bir araya gelmek nasip olur.  Hepinize afiyet olsun diyorum saygıyla selamlıyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İftar programına genel müdür yardımcıları, daire başkanları, tetkik hâkimleri ile genel müdürlük personeli katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum