578 yıl hapis cezası alan dolandırıcılar kaç yıl yatacak?

Şanlıurfa'da telefon dolandırıcılarının 578 yıla kadar hapsi istendi, şüphelilerin cezaevinde yatacakları süre kaç yıl?

578 yıl hapis cezası alan dolandırıcılar kaç yıl yatacak?
Editör: adalet.tv
10 Mayıs 2024 - 15:55
Reklam
Ülkemizde özellikle hırsızlık ve dolandırıcılık suçunu işleyenlerin onlarca dosyası bulunuyor. Bu suçlardan tutuklama kararı çıkması çok nadir gerçekleşiyor.

Hırsızlar ve dolandırıcılar savcılık sorgusunun ardından kendilerini yakalayan polislerden önce adliyeden çıkarak filmlere konu o repliği bizlere hatırlatıyorlar.

Şanlıurfa'da, telefonla aradıkları yeni atanan veya sözleşmeli kadın öğretmenleri kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak 4 milyon liranın üzerinde dolandırdıkları iddiasıyla 31'i tutuklu olarak yargılanan 33 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Soruşturma savcısı tarafından tanzim edilen iddianamede "atıcı" oldukları tespit edilen tutuklu sanıklar Mehmet C, Mustafa C. ve Casım Y. için 32 kez "nitelikli dolandırıcılık", "şantaj" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" ve farklı suçlardan toplam 237'şer yıldan 578'er yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.

30 sanık için ise "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6'şar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ülkemizde örgütlü suçlarda ceza süreli hapislerde cezaevinde yatar süre üst sınır 32 yıl, adli suçlarda ise 28 olarak tanımlanmış. Yani bu kişiler 32 veya 28 yıldan fazla ceza infaz kurumlarında kalmaları imkansız. Bu arada denetimli serbestlikten ve açık ceza infaz kurumuna ayrılacakları süreler de ayrı olarak hesaplanıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Üniversiteli mağdur
    1 hafta önce
    Adalet TV sizden bu şahısların 19 20 yaşlarında üniversite ögrencilerinin ellerine 3 5 kuruş verip veya verecez diyip bir şekilde aldatıp banka hesaplarını bu tür dolandırıcılık olaylarında kullandıklarını savcılıkların asıl suçluları bulmak yerine bu şekilde garip gurube öğrenci takımına iddianame düzenleyip ağır ceza mahkemelerininde ceza yağdırdığı konusuna değinmenizi istiyorum çünkü bu konuyu siz bizden daha iyi biliyorsunuz bence sözde binlerce TL dolandirdi diye yargılayıp cebinde sigara parası bile olmayan kişiye onlarca yıl ceza verip yatırmak ne kadar adalet sizce verilecek cezada bir orantı olmak zorunda değilimi ben tamamen suçsuz demiyorum bu şahıslar ama 20 yaşında birini 20 25 sene yatırmak gerçekten yorumsuz.
  • Hkaa
    1 hafta önce
    28 yıl yatar zaten daha kaç yıl yatmasını bekliyorsun kapalıda 1 gün kal ondan sonra yorum yap bence bu ceza konularında