Uluslararası heyetler ceza infaz kurumlarını ziyaret etti

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen konferanslar çerçevesinde, ülkemizin ceza infaz sistemi uluslararası heyetlere tanıtıldı.

Uluslararası heyetler ceza infaz kurumlarını ziyaret etti
Editör: adalet.tv
30 Nisan 2024 - 13:41
Reklam
İstanbul'da gerçekleştirilen "Ceza İnfaz Kurumlarında Teknoloji Konferansı (TIC)" ve "Yenilikçi Ceza İnfaz Kurumu Altyapısı Konferansı (IPIC)" Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından organize ediliyor.

Bu konferanslara ICPA’ya üye ülkeler; , Avustralya, Yeni Güney Galler, Danimarka, Norveç, İngiltere, Hong Kong, İrlanda, Malezya, Hollanda, Avustralya, İsrail, Yeni Zelanda, İsveç, Avusturya, Barbados Cezaevi Hizmeti, Çin, Kayman Adaları, Kore, Doğu Afrika, Güney Afrika, Singapur, Belçika, Kıbrıs, Bulgaristan, Bermuda, Kosova, ABD gibi ülkeler katılıyor. Ayrıca üniversite temsilcileri ile sosyal toplum kuruluşlarının temsilciler olmak üzere 64 ülkeden 568 temsilci katılmakta.

Konferanslar kapsamında, ceza infaz kurumlarının işleyişinin yerinde incelenmesi amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Sakarya 2 Nolu L Tipi ve Açık Ceza İnfaz Kurumları, Marmara Kadın Kapalı ve Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumları, Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları, Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı, Açık ve 3 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları, Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve İstanbul Çocuk Eğitimevi bu ziyaretlerin yapıldığı kurumlar arasındaydı.

Ziyaretler sırasında, ülkemizin ceza infaz sistemi hakkında bilgi verildi ve kurumların işleyişi detaylı bir şekilde aktarıldı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Genel Müdür Yardımcıları ve uluslararası temsilciler de ziyaretlere katılarak bilgi alışverişinde bulundular. Bu etkinlikler, ülkemizin ceza infaz sisteminin uluslararası alanda tanıtılması ve paylaşılmasında önemli bir adım olacak.

ICPA’ya üye ülkeler; Kanada, Avustralya, Yeni Güney Galler, Danimarka, Norveç, İngiltere, Hong Kong, İrlanda, Malezya, Hollanda, Avustralya, İsrail, Yeni Zelanda, İsveç, Avusturya, Barbados Cezaevi Hizmeti, Çin, Kayman Adaları, Kore, Doğu Afrika, Güney Afrika, Singapur, Belçika, Kıbrıs, Bulgaristan, Bermuda, Kosova, ABD, Türkiye’dir. Belirtilen kamu üyeliklerinin yanı sıra çeşitli özel firma, üniversiteve STK’ların da ICPA’ya üyelikleri bulunmakta.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum