TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörün arkasındaki bütün neden ve destekler ortadan kaldırılıncaya kadar mücadele devam edecek

TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Terörle mücadelemizde sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil, onun çok ötesinde, terörün arkasındaki bütün nedenler ve destekler ortadan kaldırılıncaya kadar bu aziz millet, bu mücadeleye devam edecektir." dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörün arkasındaki bütün neden ve destekler ortadan kaldırılıncaya kadar mücadele devam edecek
Editör: adalet.tv
06 Ekim 2023 - 17:04
Reklam
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, terörle mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söyleyerek, "Terörle mücadelemizde sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil, onun çok ötesinde, terörün arkasındaki bütün nedenler ve destekler ortadan kaldırılıncaya kadar bu aziz millet, bu mücadeleye devam edecektir." dedi.

Kurtulmuş, Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu'nda düzenlenen Ankara Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Programı'nda "Türkiye'yi Yarınlara Taşımak" başlıklı açış dersini verdi.

Kurtulmuş, Ankara Üniversitesinin şimdiye kadar gösterdiği başarıların devam etmesini, yeni akademik yılın, başarılarla dolu bir yıl olmasını diledi.

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 11 Eylül'de teröristlerce yapılan taciz atışında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Recep Parlak ile bölücü terör örgütü mensuplarının taciz atışında şehit olan Suriye Görev Gücü'nde görevli kıdemli başpolis Hüseyin Şimşek'e Allah'tan rahmet dileyen Kurtulmuş, "Bu ülkenin, bu milletin temeli şehitlik ve gaza ruhuyla kurulmuş bir maneviyata sahiptir. Her ikisine de Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ailelerine milletimiz adına taziye dileklerimizi ifade ediyorum." dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin emperyalistler tarafından neoemperyal bir savaş alanı haline getirildiğini söyleyen Kurtulmuş, dün Çanakkale'de, Anadolu'nun farklı yerlerinde düzenli ordularıyla milletin karşısına çıkanların ne yazık ki bugün Türkiye'yi kuşatmak, bu coğrafyayı bir ateş çemberine çevirmek ve kendi menfaatlerinin en maksimum seviyede sağlanmasını temin etmek için "vekalet savaşları" üzerinden bölgeyi dizayn etmeye çalıştıklarını belirtti.

Bugün hem Orta Doğu'da hem Türkiye'de, Asya'dan Afrika'ya kadar dünyanın birçok yerinde ortaya çıkan terör örgütlerinin sadece kendi başlarına hareket etmediğini dile getiren Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu terör saldırıların arkasında birkaç tane pespaye terörist yoktur. Bunlara lojistik sağlayan, istihbarat destekleri veren, silah destekleri veren ve hatta kendi ülkelerinin başkentlerinde siyasi destekler verenlerin kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Dün bu milletin kurtuluş mücadelesinde verdiği savaş, bugüne göre çok daha kolay, çok daha açık bir savaştı.

Dün nasıl kurtuluş mücadelemizin arkasından yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni Osmanlı İmparatorluğu'nun külleri üzerinden inşa edebildiysek hiç şüphemiz yok ki, bugün karşımıza çıkarılan bu emperyalist aparatları da kırıp bir kenara atarak ikinci yüz yılımızda çok daha güçlü, çok daha büyük, çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Onun için bu mücadelede birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam etmek durumundayız.

Terörle mücadelemizde sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil, onun çok ötesinde, terörün arkasındaki bütün nedenler ve destekler ortadan kaldırılıncaya kadar bu aziz millet, bu mücadeleye devam edecektir."

"Üniversiteler alanında 7 milyon öğrenciye gelinmesi başlı başına büyük bir başarı"
2023-2024 yılına başlarken, Türkiye'de yaklaşık 7 milyon üniversite öğrencisi olan bir büyük eğitim ordusuna sahip olmaktan iftihar ettiklerini belirten Kurtulmuş, cumhuriyetin birinci asrının nice zorluklarla, yokluklarla geçtiğini ve çok mücadeleler verildiğini anlattı.

Kurtulmuş, cumhuriyetin ilk asrında büyük başarılar da ortaya konulduğunu dile getirerek, sadece üniversiteler alanında 7 milyon öğrenciye gelinmesinin tek başına büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin ikinci asrında üniversitelerin, geldiği noktadan daha ileriye gitmek zorunda olduğunu söyleyen Kurtulmuş, bunun yolunun, üniversitelerin, dünya üniversiteleriyle yarışını temin etmekten geçtiğini ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum