STK'lerin deprem bölgesindeki yardım seferberliği sürüyor

- Medya Platformu Derneği, depremden etkilenen çocuklara psikolojik destek için çocuklara yönelik tiyatrolar düzenliyor - Özbekistan Kültür, Araştırma ve Dayanışma Derneği, bugüne kadar 180 ton insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi

STK'lerin deprem bölgesindeki yardım seferberliği sürüyor
Editör: AA
28 Şubat 2023 - 19:21
Reklam
Sivil toplum kuruluşları (STK), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

TOKAT Konfederasyonu, üye dernekleriyle depremin üçüncü günü Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 2 tır içme suyu gönderdi.

Deprem bölgesine 5 tır giysi ve gıda yardımında bulunan konfederasyon, 10 ton temizlik malzemesi, 1 kamyon odun, giysi, 1 tır temizlik malzemesiyle nakdi yardımda bulundu.

Yüz konteyner yardımı için harekete geçen konfederasyon, yapımı tamamlanan 2 konteyneri teslim etti.

Medya Platformu Derneği, depremden etkilenen çocuklara psikolojik destek vermek amacıyla "Tiyatro Gilima" işbirliği ile çocuklara yönelik tiyatrolar düzenliyor. Kahramanmaraş'a gönüllü giden tiyatro ekibi, depremden etkilenen çocuklara "Haylaz Afacan", "Sokak Oyunları" ve "Doğa Hepimizin" adlı tiyatro oyunlarını sergilemeye devam ediyor.

Depremin 4'üncü günü gönüllü ekibiyle arama kurtarma çalışmalarına destek veren Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD), topladıkları nakdi yardımları ve kışlık kıyafetleri depremzedelere ulaştırdı.

Depremin ilk gününden itibaren kolları sıvayan Önce İnsan Derneği, depremden etkilenen illere 5 bin ekmek, 14 çadır, 15 bin su, 600 battaniye, bebek kıyafetleri, çocuk bezi, kadın pedi, 250 çocuk montu, ısıtıcı, hijyen malzemeleri ve tıbbi malzemeleri gönderdi.

Gıda kumanyası ve konserve yiyecekleri de bölgeye dağıtan dernek, Adıyaman Polis Amca İmam Hatip Ortaokulunda her gün yaklaşık 5 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunuyor.

- ÖZKAD, 180 ton insani yardım malzemesi gönderdi

Depremin 2'nci günü 40 gönüllüsüyle Hatay'a giden Özbekistan Kültür, Araştırma ve Dayanışma Derneği (ÖZKAD), deprem bölgesindeki arama kurtarma ekiplerine yardım etti.

On kamyon insani yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine dağıtan gönüllüler, bugüne kadar 180 ton insani yardım malzemesini bölgeye gönderdi.

MÜSİAD'ın kampanyasına 30 konteyner ev bağışlayan dernek, depremin yaşandığı illerde günlük 10 bin kişilik yemek dağıtıyor.

Müdafaa-i İslam Derneği, 42 tır ve 16 kamyon gıdayı depremden etkilenen illere gönderdi. Çocuklara 1 tır oyuncak yollayan dernek, Huzurlu Gönüller Eğitim Vakfı ile AFAD merkezinde günlük 15 bin kişilik sıcak yemek dağıtıyor.

Kilis merkezi ve İslahiye'deki çadırlara destekte bulunan Gazze Destek Derneği, bölgeye 1 tır yorgan ve yastık yardımı yaptı.

İlaç ve tıbbi yardım tırını UMKE deposuna teslim eden dernek, Hatay'daki köylere bebek bezi ve maması dağıttı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine kışlık mont ve pantolon ulaştıran dernek üyeleri, Suriye Azez, Cinderesi ve Afrin bölgelerine yorgan ve kahvaltı malzemesi gönderdi.



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum