SBÜ'de 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (SBÜ), 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.Üniversitenin Hamidiye Külliyesi 15 Temmuz...

SBÜ'de 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı
Editör: AA
13 Kasım 2023 - 19:56
Reklam
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde (SBÜ), 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Üniversitenin Hamidiye Külliyesi 15 Temmuz Konferans Salonu'ndaki program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin de söz aldığı programda, Prof. Dr. Ayten Altıntaş "Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'den Sağlık Bilimleri Üniversitesi"ne sunumunda, katılımcılara Türkiye'deki sağlık eğitimi tarihini anlattı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili, Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş, üniversitelerin araştırma, eğitim-öğretim ve topluma hizmet yönleriyle topluma katkı sağladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Göktaş, SBÜ'nün sağlık odaklı bir üniversite olduğunu belirterek, kurum bünyesinde kurulan araştırma merkezleri sayesinde farklı disiplinlilerle birlikte çalışma yürütülmesinin önemine dikkati çekti.

Değişime, açık ve nitelikli bir beşeri kaynağa sahip olmanın önemine vurgu yapan Göktaş, "Üniversitelerde üst yönetimin en temel görevlerinden biri, sonuç ve kalite odaklı bir yaklaşıma öncülük etmesidir. Hiç şüphesiz bunu başarılabilmesi hangi yönetim felsefesi benimsenirse benimsensin yönetim biliminin en temel doğruları olan liyakati esas alan, adil, hukuka ve ahlaka bağlı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimsemek ve tüm iç paydaşlarımıza benimsetmekle mümkündür. Ancak bu bakış açısıyla kurumsal mensubiyetin sağlanması tüm çalışanların kurumsal hedefleri sahiplenmesi ve katkı vermesiyle mümkün olabilecektir." ifadelerini kullandı.

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, üniversitenin kuruluşundan bugüne önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şehir hastaneleri dediğimiz bu milyar dolarlık hastaneleri ve milyar dolarlık tıbbi cihazları Sağlık Bakanlığı tamamlarken buradaki insan kaynağını ise Sağlık Bilimleri Üniversitesinin tamamlaması gerekiyordu. Bu başarılı ilişki sayesinde bugün 60'ın üzerindeki eğitim araştırma hastanesinde doçent ve profesör kadrolarında 3 bin 500 kişiyle millete hizmet ediyoruz."


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum