İran'daki Türk okulunda 23 Nisan etkinliği düzenlendi

Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği’ndeki Tahran Türk İlköğretim Okulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.Programa Tahran...

İran'daki Türk okulunda 23 Nisan etkinliği düzenlendi
Editör: AA
25 Nisan 2023 - 21:21
Reklam
Türkiye’nin Tahran Büyükelçiliği’ndeki Tahran Türk İlköğretim Okulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Programa Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Askeri Ataşe Sabri Coşkun, Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Umut Başer, Din Hizmetleri Müşaviri Doç. Dr. Adil Bor, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İstiklal Marşı’yla başlayan kutlamada öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi, yarışmalar düzenledi, oratoryo ve tiyatro oyunları sahneledi.

Türkçe ve Farsça sergilenen oyunların ardından öğrenciler "O Ses Tahran" adıyla şarkı yarışması düzenledi. Jüri koltuğundaki Seda Sayan, Hadise, Murat Boz ve Ebru Gündeş'i taklit eden çocuklar izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Programda konuşan Büyükelçi Kırlangıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede rol alan tüm silah arkadaşları, devlet büyükleri ve Türk Milleti'ni saygı ve minnetle andığını söyledi.

Kırlangıç, programda öğrencilerin çok güzel temsillerde bulunduklarını belirterek, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Bugün öğrenci olarak salonda bulunan çocukların gelecekte ülkeyi yönetecek kişiler olacağını belirten Kırlangıç, ülkenin onlara emanet edileceğini, bu yönüyle eğitimlerinin önemli olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Kırlangıç'ın konuşmasının ardından 23 Nisan için düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum