İcra memurunu silahla vuran avukat son savunmasında ne söyledi?

Kocaeli'de icra memurunu silahla yaralayan avukat: "Kendisini cezalandırmak istedim"

İcra memurunu silahla vuran avukat son savunmasında ne söyledi?
Editör: adalet.tv
23 Mayıs 2024 - 10:29
Reklam
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan icra dairesinde dosyadan haksız şekilde kendisini azlettirdiği iddiasıyla icra memurunu tabancayla yaralayan avukat, "Suç işledim ama öldürmeye teşebbüs etmedim. Kendisini cezalandırmak istedim. Bana şans tanıyın, adalet istiyorum. 17 aydır basit yaralama sebebiyle tutukluyum" savunmasını yaptı.

26 Aralık 2022 tarihinde meydana gelen olayda İcra memuru Bünyamin Alyakut, işe gitmek için evinden çıktığı sırada kimliği berlirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırgan şahıs ise olay yerinden kaçmıştı. İcra memuru Alyakut yaralı halde hastaneye kaldırılırken, zanlının avukat Teoman E. olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Teoman E., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak kapalı cezaevine gönderilmişti.

SON DURUŞMADAKİ SAVUNMASI

Sanığın son duruşmada mahkeme heyeti önünde yaptığı savunma: "17 aydır tutukluyum. Kaçmadım, olayın ardından polisi ve ambulansı ben aradım. Suç işledim ama öldürmeye teşebbüs etmedim. Öldürmeye teşebbüs etseydim ayaklarına hedef almazdım. Kendisini cezalandırmak istedim."

"İsteseydim kaçardım ama kaçmadım. Olayın başından beri sakin davrandım, olay neyse onu anlattım. Bana şans tanıyın, adalet istiyorum. 17 aydır basit yaralama nedeniyle tutukluyum. Ailem mağdur durumdadır, tahliyemi talep ediyorum"

Sanığın tutuklu yargılanmasına devam edilecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum