Gündem: Yargı paketi ve Maaş promosyonu

Yargı camiasının gündemi maaş promosyonlarının güncellenmesi ve 9'uncu yargı paketinin içeriği oldu.

Gündem: Yargı paketi ve Maaş promosyonu
Editör: adalet.tv
30 Nisan 2024 - 16:05 - Güncelleme: 30 Nisan 2024 - 16:15
Reklam
YARGI PAKETİ VE PRMOSYON ANLAŞMASI GÜNDEMİ - Adalet Bakanlığında görev yapan memurlar geçtiğimiz yıl yeni yapılan promosyon anlaşmasından memnun kalmamıştı. Üniversitelerin rekor anlaşmalarına kıyasla yapılan anlaşma bakanlık personelini mutlu etmemişti.

20 Mart günü basında yer alan haberlerde Adalet Bakanlığının maaş promosyonunu enflasyon nedeniyle güncellenmesi için çalışma yapacağı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden önce kamu bankalarının emekli promosyonlarını 8 ila 12 bin TL'ye çıkaracağını açıklayarak promosyonlarda güncellemenin ilk sinyalini vermişti.

Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan memurlar ise promosyon anlaşmasının güncellenerek tutarın artırılmasını talep ediyor. Bu yönde sayfamıza yüzlerce mesaj geliyor.

YARGI PAKETİ ÇALIŞMASI

8'inci yargı paketi içerisinde yer alan bazı maddeler son hafta "seçim" nedeniyle paketten çıkarılmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamalarda 9'uncu yargı paketinin seçim sonrası gündeme geleceğini açıklamıştı.

Özellikle 2. kez mükerrir olarak cezasını indirimsiz infaz eden vatandaşların aileleri sayfamıza her gün yüzlerce mesaj atarak 9'uncu yargı paketini takip etmeyi sürdürüyor.

Adalet TV ailesi olarak maaş promosyonu ve 9'uncu yargı paketi konusunu bir kez daha gündeme getiriyor ve gelişmelerin takipçisi olduğumuzu belirtiyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Begüm Şen
    3 gün önce
    31 temmuz yasası anayasaya aykırı bir durum
  • Cybernetic
    2 hafta önce
    4/4 lere indirim neden? Hani cezasızlık algısı? Hükümlü ailelerine yaranılacak diye.
  • Ayşe çağdaş
    2 hafta önce
    31 temmuz yasası düzeltilmeli aynı tarihte suç işleyen iki insandan biri yasadan faydalanıp ailesinin yanındayken diğeri içeride ailesine özlem bir şekilde mahkum birşeyler yapılmalı...
  • Hamit
    2 hafta önce
    Sanırsın camiden toplamışlar, ailesine özlem çekeceğini düşünüp suç işlemeseydi. Cezaevindekiler yüzünden hayatı kararan mağdurlar ne olacak. İkide bir suçluların serbest kalmasından bıktık artık, ceza neyse cezaevinde çekilmeli..