Diyarbakır'da 9 kişi ölmüştü: anlaşmazlığın nedeni 70 yıldır süren mahkeme mi?

Diyarbakır'daki 9 kişinin öldüğü arazi kavgasından yaralı kurtulan şahıs, husumeti 70 yıldır sürdüğünü iddia ettiği mahkemeye bağladı. Olayın en net detayları iddianame tanzim edilince ortaya çıkacak.

Diyarbakır'da 9 kişi ölmüştü: anlaşmazlığın nedeni 70 yıldır süren mahkeme mi?
Editör: adalet.tv
17 Haziran 2023 - 15:49 - Güncelleme: 17 Haziran 2023 - 15:57
Reklam
Diyarbakır'da 9 kişinin hayatını kaybettiği arazi kavgasından yaralı olarak kurtulan Ahmet Alyamaç isimli bir vatandaş, iki aile arasındaki anlaşmazlığın nedenlerini anlattı. Aileler arasında uzun yıllardır devam eden husumet ile ilgili olarak, "Mahkemesi yaklaşık 70 yıldır devam ediyor. Devletin önlem alması lazım. Bu arazilerin davasının 70 ile 80 yıl sürmesi gerekmiyor. İnsanları bu şekil mağdur etmelerine gerek yok. Tapu kadastro mahkemelerinin hepsinin sona ermesi lazım. Bu tür husumetler daha da çoğalacaktır" açıklamasını yaptı.

Ahmet Alyamaç isimli vatandaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "orası 213 nolu parsel, 379 dönüm arazi. Mahkemesi yaklaşık 70 yıldır devam ediyor. Ateş salınan arazi tartışmalara konu olan arazi değil. Kendi arazimiz olan yer. Kendi kullandığımız yer ateşe verildi. 200 dönümlük yer değil. O bilgi yanlış. iki kardeşim, bir oğlum ve bir yeğenim yaşamını yitirdi. Devletin önlem alması lazım. Bu arazilerin davasının 70 ile 80 yıl sürmesi gerekmiyor. İnsanları bu şekil mağdur etmelerine gerek yok. Tapu kadastro mahkemelerinin hepsinin sona ermesi lazım. Bu tür husumetler daha da çoğalacaktır."

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Yaşanılan olayla ilgili savcılık tarafından adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Olayın hızlı bir şekilde aydınlatılabilmesi için 3 savcının soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.

126 YIL DEVAM EDEN DAVA VARDI

Geçen yıl haberlere konu olan ve büyük ilgi gören bir olayda ise; Mardin'de 1896 yılında 22 bin dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan ve bugüne kadar 3 Osmanlı padişahı, 12 cumhurbaşkanı ve 66 hükümet gören, birçok hakim ve avukatın değiştiği dava, bir türlü sonuçlanmıyor. 3'ü davacı, 1'i davalı olan 4 ailenin taraf olduğu davayla ilgili olarak Ersak ailesinin avukatı Prof. Dr. Ahmet Battal, "Tarafların imtihanı ama asıl devletin, yargı sisteminin de bir sınavı haline gelmiş bir dava. 126 yıldır süren bir hukuki ihtilaftan söz ediyoruz" demişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum