Deprem gecesi eşini kurtaran infaz koruma memuru Adalet Bakanı tarafından ödüllendirildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalan eşini kurtaran infaz ve koruma memuruna ödül verildi.

Deprem gecesi eşini kurtaran infaz koruma memuru Adalet Bakanı tarafından ödüllendirildi
Editör: adalet.tv
31 Temmuz 2023 - 18:03 - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 - 18:10
Reklam
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve dünya genelinde "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremde yıkılan evlerinin enkazından eşini kurtaran ve ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan ceza infaz kurumu personeli infaz koruma memuru Gökhan Kötüyebakmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından plaket ile ödüllendirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CEKUT gönüllülerinin deprem zamanında yaptığı önemli çalışmalara değinerek, Gökhan Kötüyebakmaz ve diğer gönüllülere de ayrıca teşekkür etti. Gökhan Kötüyebakmaz ise deprem anında eşini kurtarmak için büyük bir çaba sarf ettiğini ve ardından arama kurtarma çalışmalarına katıldığını dile getirdi.

Bakan Tunç, tamamı infaz ve koruma memurlarından oluşan 326 CEKUT gönüllüsünün deprem, yangın ve sel gibi afetlerde hızlı bir şekilde gönüllü olarak görev yaptığını belirtti.

Bakan Tunç, CEKUT gönüllülerinin 326 personel ve 26 araçla 6 Şubat gecesi meydana gelen depremde Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına katıldığını, 41 vatandaşı enkazlardan sağ olarak kurtardıklarını söyledi. Bakan Tunç, enkazdan çıktıktan sonra bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan Gökhan Kötüyebakmaz ve diğer gönüllülere plaket verdi, tebrik etti. CEKUT ekibine önümüzdeki aylarda yeni katılımların gerçekleşmesi bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum