Cinayet suçlamasıyla yargılanan eski hakim ve eşi beraat etti

Teraslarından ‘düşerek’ ölmüştü: Cinayetle yargılanan eski hakim ve eşi yapılan yargılama sonucu beraat etti.

Cinayet suçlamasıyla yargılanan eski hakim ve eşi beraat etti
Editör: adalet.tv
05 Ekim 2023 - 13:17
Reklam
İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde 5 yıl önce Cengiz Ergül’ün karşı komşusunun terasından düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin devam eden davada yargılanan eski mahkeme hakimi M. E. A. ve eşi delil yetersizliğinden dolayı beraat etti.

SAVCILIK MÜTALAASI

Yapılan karar duruşmasında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı. Alınan bilgiye göre mütalaada, maktül Cengiz Ergül'ün üzerinde hiçbir boğuşma, darp ve cebir ile kesici delici aletle yaralama izine rastlanılmadığı, olay günü maktulün 1.91 promil alkollü olduğu, dosyada gizlilik kararı verilerek şüpheli şahısların telefonlarının dinlendiği ancak olaya ilişkin olarak herhanhi bir bir delil elde edilemediği aktarıldı.

Ayrıca, maktulün üzerinde sanığın kan veya doku örneğinin de çıkmadığı ayrıntılarıyla belirtildi. Dosyada yer alan bilirkişi raporunda da maktulün elindeki siyah görüntünün olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme sırasında sürmüş olduğu maddeden kaynaklı olduğu belirtildi.

SON SAVUNMALAR ALINDI

Emekli mahkeme hakimi M. E. A. ise son sözünde "Adam 193 promil alkolle evime geliyor, eşime saldırıyor. Sonra düşüyor. Ben suçlu oluyorum. Ben onu kurtarmak için elimden geleni yaptım. Ben olayı duyduğum anda polise ve ambulansa haber verdim. Beraatimi istiyorum" savunmasını yaptı.

Yargılamayı yapan Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, her iki sanık hakkında da delil yetersizliği nedeniyle üzerlerine atılı suçu işlemedikleri kanaati oluştuğundan beraatlerine hükmetti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum