Ceza infaz kurumunda kimler görev yapar

Dünyanın en zor ve meslekleri arasında görülen ceza infaz kurumu personeli yapmış olduğu iş nedeniyle tehdit, yaralama ve hatta canından olmakta iken bu görevin ve görev bilincinin arttırılması için bir takım hakların ve imtiyazların personele tanınması gerekmektedir.

Ceza infaz kurumunda kimler görev yapar
Editör: adalet.tv
10 Temmuz 2020 - 18:31
Reklam
CEZA İNFAZ KURUMUNDA HANGİ ÜNVANDA VE MESLEKTE  PERSONEL GÖREV YAPAR
Kurum Müdürü: Kurumun en üst amiri olup, aynı zamanda işyurdunun da müdürüdür.
Kurum 2. Müdürü: İkinci müdür, müdürün yardımcısı olup müdür tarafından kendisine verilen işleri yürütür ve müdürün yokluğunda kendisine vekâlet eder. Birden fazla ikinci müdürün bulunması hâlinde, kimin vekâlet edeceği Cumhuriyet başsavcısının görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenir.
Güvenlik ve Gözetim Servisi: kurumun güvenliği, düzeni ve disiplininden sorumludur. Güvenlik ve gözetim servisinde; infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurları görev yapar.
Yönetim servisi; idare memuru, ambar memuru ve cezaevi katibi görev yapar.
Teknik servis:
 Teknik serviste; mühendis, mimar, tekniker, teknisyen, teknisyen yardımcısı ve benzeri personel çalışır.
Psiko-sosyal yardım servisi:
 Psiko-sosyal yardım servisinde; psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog ve çocuk gelişimi uzmanı görev yapar.
Sağlık servisi:
Sağlık servisinde; cezaevi tabibi, diş tabibi, eczacı, veteriner, diyetisyen, sağlık memuru ve hayvan sağlık memuru görev yapar.
Eğitim Servisi: Eğitim ve öğretim servislerinde; öğretmen ve kütüphaneci görev yapar.
İş yurdu servisi:  İşyurdu servisinde; işyurdu müdürü, sayman, veznedar, tahsildar, işyurdu ambar memuru, satınalma memuru, bütçe, satın alma, pazarlama ve benzeri işlerden sorumlu görevliler ile işçi statüsünde çalışan personel görev yapar.
Yardımcı hizmetler servisi
Yardımcı hizmetler servisinde; santral memuru, gemi adamı, şoför, kaloriferci, aşçı, hizmetli gibi personel görev yapar.
Ceza infaz kurumunda görev yapan personelin bir ekip ruhu içerisinde hükümlü ve tutukluların, cezaların infazının ve tutukluluğun, disiplin ve düzen içerisinde yerine getirilmesini, hükümlü ve tutukluların can güvenliklerinin sağlanmasını, muhafaza edilmelerini, kendilerine veya başkalarına zarar vermelerinin, ayrıca rehin alma ve ayaklanma gibi olayların önüne geçilmesini sağlamak için bayram, tatil, gece- gündüz demeden fedakarca 7/24 görevlerinin başındadır.