Adalet Sen Genel Başkanından toplu sözleşme sonucuna dair açıklama

Adalet Sen Genel Başkanı Niyaz Dülger, toplu sözleşme sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu.

Adalet Sen Genel Başkanından toplu sözleşme sonucuna dair açıklama
Editör: adalet.tv
24 Ağustos 2023 - 13:45 - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 - 13:51
Reklam
Çalışma Bakanlığı ile yetkili sendikalar arasında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi. Görüşmelere dair bir açıkalama da Adalet Sen Genel Başkanı Niyaz Dülger'den geldi.

Niyaz Dülger'in yaptığı açıklama: Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 7.dönem toplu sözleşme süreci de topun, toplu sözleşme mantığı ve işleyişine göre yetkili konfederasyon eliyle taca atılması! ( hakem heyetine tevdii ) ile son buldu. 

Bir sürü madde kalabalığı, kazanımın “k” sinin olmadığı, okuyanların, anlamaya çalışanların dahi biraz irdeleme ve karşılaştırma ile bir önceki toplu sözleşme metinlerinden farkı olmayan bir manzume ile karşılaştıkları bir metin ile son bulan, oransal artışların bile istenen karara bağlanamadığı bir gece yarısı “aman ne çok çalıştık” hatta memur ve memur emeklisi için “ uykusuz kaldık” minvalindeki önceden hazırlanmış, yetkili konfederasyonun bu zamana kadar hiç bir şey konuşmadık itirafına rağmen gözümüzün içine baka baka,kıymeti kendinden menkul bir toplu sözleşme metnininin önümüze konulduğunu yine aynı usul ve sunumla görmüş olduk.

Bu toplu sözleşme sürecinde memur ve memur emeklisinin göremediği tek şey oransal artıştı. Enflasyona iki yıl daha ezileceği, sefalete mahkum olacağı bir sürecin son dönemecinde olduğunu bile bile ve yetkili-etkisiz konfederasyondan bir beklentisi olmamasına rağmen kamu işvereninin en azından merkez bankasının enflasyon tahminlerini baz alacağını düşündü ve hala düşünüyor. 

Hakem heyetinin, işveren ağırlıklı, beklentilerin hüsranla sonuçlanacağı algısını kuvvetlendirir yapısı, yetkili ve etkisiz konfederasyonu zaten saf dışı bırakmış, varlığı ile yokluğu noktasında bir farkın dahi kalmadığını aşikar kılmıştır. 

Memur ve memur emeklisi yetkili ve etkisiz konfederasyon eliyle açlığa, sefalete, ümitsizliğe mahkum edilmiş, dostlar alışverişte görsün nevinden eylemleri ise çöp olup gitmiştir. 

Hakem heyetinin vereceği kararın her koşulda memur ve memur emeklisini mutlu etmeyeceğini bilmekle birlikte kamu işvereninin merkez bankası enflasyon tahminlerinden dahi daha azını zam olarak sunmasını kabul etmiyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum