Adalet Sen'den Hakem Kurulu kararına tepki

Hakem Kurulu kararına tepkiler devam ediyor. Son açıklama Adalet Sen genel merkezinden yapıldı.

Adalet Sen'den Hakem Kurulu kararına tepki
Editör: adalet.tv
31 Ağustos 2023 - 22:04
Reklam
Çalışma Bakanlığı ile Yetkili sendikalar arasında yapılan görüşmeler uzlaşı ile neticelenmemişti. Hakem Kurulu'na taşınan görüşmelerden de netice alınamadı.

Konuyla ilgili olarak memurların tepkisi devam ediyor. Son olarak Adalet Sen'den açıklama geldi.

Adalet Sen'in açıklama metni: Tüm memur ve memur emeklilerinin mali, özlük ve sosyal haklarını ilgilendiren 7. Dönem toplu sözleşme, hakem heyetinin hükümetin teklifini kabulü ile son buldu!

Hiç şaşırmadığımız, bizi şaşırtmayacağına yönelik hakem heyetinin kamu işvereni ağırlıklı yapısı itibari ile de bir kazanım elde edilemeyeceğine dair ilk günkü düşüncelerimiz, sürece konulan son nokta ile perçinlenmiş ve tasdik edilmiştir. 

Anlaşılan odur ki; masada oturan konfederasyon temsilcileri hatta Adalet Bakanlığında “ver yetkiyi gör etkiyi “ diyen sendikanın temsilcisi ve de Adalet Bakanlığında yetkili olan sendikanın başkanı dahi masada sadece oturmuş!

Tüm memur ve memur emeklilerinin mali haklarını ilgilendiren zam müzakerelerinde hakem heyetinin, hükümetin teklifini onaylamasıyla son bulan bu süreç bizlere şunu göstermiştir ki sendikalar masada ne başında ne de sonunda hiç bulunmamışlardır.

Hizmet kollarına ilişkin müzakerelerde de belli kazanımlar elde eden diğer hizmet kollarının aksine Adalet Bakanlığı ve diğer kurum çalışanlarının da içinde bulunduğu büro hizmet kolunda geçmiş dönemin üstüne herhangi bir kazanım elde edilememiş, büro hizmet kolundaki kurumlar ve Adalet Bakanlığı personeli makus kaderlerine terk edilmiştir. 

Adalet Bakanlığında yetkili olan sendikanın Adalet Bakanlığı personeli için masaya taşıyıp da kazandığı ya da vesile olduğu tek bir madde dahi bulunmamaktadır. 

Bu sendikaların tüm yargı çalışanları ile büro hizmet kolundaki tüm çalışanlara bir özür borcu olduğu gibi beceriksiz, cılız ve her geleni onaylar mantıklarının sonuçlarını kabullenmelerinin zamanıdır. 

Her defasında dile getirdiğimiz gibi meslek esaslı olamayan hiç bir sendikadan hiç bir çalışana fayda yoktur. 

Değerli yargı çalışanları!
Değerli diğer kurum çalışanları!
Artık bu gidişe dur demenin zamanı geldi de geçiyor!
Sizin için, sizden sonra gelecek olanlar için mesleğinizin sendikasında buluşun ya da kendi göbeğinizi kendiniz kesin!
Adalet Sen; her zaman yanınızdadır!
Gelin mesleğimizin onurunu birlikte yüceltelim!
Adalet Sen varsa her zaman umut vardır!
ADALET SEN GENEL MERKEZ YÖNETİMİ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum