Adalet Bakanlığı personeli için 'Aile fertleri kart uygulaması' yapılmalı mı?

Adalet Bakanlığı personeli için 'Aile fertleri kart uygulaması' yapılmalı mı? Konuyu sizler için araştırdık.

Adalet Bakanlığı personeli için 'Aile fertleri kart uygulaması' yapılmalı mı?
Editör: adalet.tv
23 Mayıs 2024 - 11:46
Reklam
AİLE FERTLERİ KARTI UYGULAMASI - Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı gibi bakanlıklarda görev yapan kişilerin aile fertleri özellikle birinci derece anne, baba ve çocukları kapsayarak, görev yapan personelin aile bireylerine verilmektedir.

Aile ferti kartlarındaki amaç personelin yanında olmadığı sürece yakının görev yaptığı kurumun misafirhane, restoran, sosyal tesislerden yararlanması ayrıca ilgili bakanlığın yapmış olduğu sağlık, eğitim, turizm gibi anlaşmalı kurumlarda bakanlık personeli olmadan bu kartla imkanlardan indirimlerden faydalanmaktadır.

Birçok kurum ve bakanlıklarda bu uygulama olurken, Adalet Bakanlığı özellikle Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde İşyurtları Kurumu ait restoran, misafirhane, sosyal tesislerden yararlanması açısından da önem arz etmektedir.

Bakanlıklar içerisinde personel sayısı gün geçtikçe artan Adalet Bakanlığı personel yakınları için büyük katkı ve önem sağlayacağı gibi özellikle ceza infaz kurumları yerleşke içerisindeki tesislerden faydalanmaları durumunda da güvenli bir uygulama olacaktır.

Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İşyurtları Kurumu bünyesinde bir çok mağaza, restoran, misafirhane bulunmaktadır. Bunları çoğu ceza infaz kurumları yerleşkesi içerisinde bulunmakta kurum personeli olmadığı sürece bu imkanlardan faydalanamamaktadırlar. Özellikle aynı ilde yaşamayan aile bireyleri içinde aynı durum olmaktadır. Bakanlık olarak birçok kurum ve kuruluşlardan indirim alınırken aileleri içinde faydalanmakta ise de Büyük bir bakanlık ve sosyal tesisleri olan bu kurum için bu zamana kadar aile ferti kartı çıkartılmaması büyük bir eksiklik. Ayrıca mensup ve aile fertlerine bu tesislerden indirimli faydalandırılması gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı personelinin aile fertlerine bu kartlardan verilmesi ve en kısa sürede bu eksikliğin giderilmesi gerekmektedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum