Adalet Bakanı deprem bölgesini ziyaret etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta konteyner çarşıda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Adalet Bakanı deprem bölgesini ziyaret etti
Editör: AA
28 Temmuz 2023 - 20:28 - Güncelleme: 29 Temmuz 2023 - 10:57
Reklam

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta konteyner çarşıda esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Bakan Tunç, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta, Ulu Cami Meydanı'ndaki konteyner çarşıyı gezdi. Burada esnafı ziyaret eden Bakan Tunç, vatandaşlarla da görüştü.

Asrın felaketi sonrası 11 ilde 984 bilirkişinin görevlendirildiğini ve raporların gerekli yerlere ulaştırıldığını belirten Bakan Tunç, “Hasar durumu olarak bütün deprem bölgesinde 15 adliye binamız ağır hasar almıştı, 49 adliye binamız orta ve az hasarlıydı, 11 adliye binamız içerisinde hasar gören hükümet konağı içerisindeydi. Ağır hasarlı binaların yerine yenisinin yapılması için çalışmaları başlattık ve ihale süreci başladı. Az hasarlı olanlara ise tadilatları yapıp hizmet vermesini sağladık. Adliye çalışanlarımız için konut yapımı söz konusu oldu ve bu bölgelerde lojmanlar da hasar görünce çalışanlarımızın ikamet edeceği konutların yapımı da başladık. 15 cezaevimiz hasarsız, 56 cezaevimiz az hasarlı, 3 orta hasarlı ve 11 cezaevimiz ağır hasarlı olarak kapatılmak durumunda kaldı. Bu cezaevlerinde bulunan 12 bin tutuklu ve hükümlüleri de başka cezaevlerine nakil etmek durumunda kaldık. Deprem bölgelerinde yeni mahkeme binalarının kurulması gerekiyordu çünkü hem soruşturmalar hem de delil tespitleri ile ilgili açılan davalarla ilgili bir yoğunlaşma başladı ve bu yoğunlaşma artmaya başladı. Bunu karşılayabilecek mahkeme sayısını da artırdık. 131 adet yeni mahkeme kurduk, 4 tane de 2’si adli 2’si idari olmak üzere istinaf mahkemesi kurulmasını sağladık” dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum