TBMM'ye infaz koruma memurları için yasa teklifi verildi

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, infaz koruma memurları için TBMM'ye yasa teklifi sundu.

TBMM'ye infaz koruma memurları için yasa teklifi verildi
Editör: adalet.tv
19 Ekim 2023 - 12:21 - Güncelleme: 19 Ekim 2023 - 12:37
Reklam
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklama ile infaz koruma memurları ile ilgili TBMM'ye yasa teklifi sunduğunu açıkladı.

Milletvekili ayrıca 3 meslek gurubu için 3 ayrı yasa teklifi hazırladığını açıkladı.

Vekil Gürer, zabıta, itfaiye ve infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik Meclis Başkanlığı'na sunduğu 3 ayrı kanun teklifine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Zabıta, itfaiye ve infaz koruma personelinin sorunlarını anlatan Gürer, bu kesimin hak kaybına uğradıklarını ve mağdur edildiklerini ifade etti.

Vekil Gürer, "Zabıta, itfaiye ve infaz koruma personelinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik 3 ayrı kanun teklifi verdim. Meclisin bunları gündeme alarak çözüm üretilmesini talep ediyorum" ifadesini kullandı.

ZABITALARA YÖNELİK BİR YASA YOK

Şirket elemanı olarak istihdam edildiği halde zabıta olarak görev yapanların bulunduğunu söyleyen Gürer, zabıtalara yönelik temel bir yasa da bulunmadığına işaret etti.

Ayrıca, itfaiyecilerin canları pahasına yangınlara müdahale ettiğini dile getiren Gürer, "itfaiyecilerin de özlük haklarının iyileştirilmesi ve mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması" için bir kanun teklifi sunduğunu belirtti.

İnfaz koruma memurlarının ise cezaevindeki hükümlü ve tutuklularla neredeyse aynı hayatı paylaştıklarına dikkati çeken Gürer, bu kesimin de haklarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Gürer'in TBMM'ye sunduğu 3 kanun teklifiyle, infaz koruma memurlarının "Emniyet Hizmetleri Sınıfı"na dahil edilmesi; itfaiye çalışanları için "İtfaiye, Arama-Kurtarma Hizmetleri Sınıfı"; zabıtalar için "Zabıta Hizmetleri Sınıfı" oluşturulması öngörülüyor.

2 GÜN ÖNCE BİR TEKLİF DAHA VERİLDİ

İnfaz koruma memurlarının “genel idari hizmetler sınıfı” adı altında görev yaptığını dile getiren Mustafa Sarıgül 2 gün önce şu açıklamayı yapmıştı: “Diğer emniyet görevlileri gibi silah taşıyorlar ama emniyet görevlisi sayılmadıkları için yıpranma payı alamıyorlar. Hak kayıpları yaşıyorlar. Bu durum eşitlik ilkesine aykırı. İnfaz koruma memurlarının 'emniyet hizmetleri sınıfına' alınması gerekiyor. İnfaz koruma memurlarının emniyet sınıfına alınmasına dair kanun teklifini bugün sunuyorum. Kanun teklifimin yasalaşması için bütün siyasi partilerle görüşeceğim” ifadesini kullanmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum