Mustafa Sarıgül af çağrısını yineledi

Milletvekili Mustafa Sarıgül yaptığı açıklama ile af çağrısını yineledi.

Mustafa Sarıgül af çağrısını yineledi
Editör: adalet.tv
19 Ekim 2023 - 12:38
Milletvekili Mustafa Sarıgül, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 9 Nisan 2022 tarihinde ceza infaz kurumunda bulunan hükümlüler için af çağrısında bulunduğunu ve 557 gündür bu çağrıyı her fırsatta tekrarladığını belirterek, Türkiye'nin her noktasında basın toplantıları düzenlediğini ve bu konuyu gündeme getirdiğini anlattı.

Adalet ve hakkaniyet için af istediğini belirten Sarıgül, “Haksızlığa uğramışlar için, annelerin hasletini dindirmek, çocukları sevindirmek için affet Türkiye'm. Nasıl ki Cumhuriyet’in 10. yılında, Cumhuriyet’in 50. yılında bir af çıktıysa, benim vicdanlı, merhametli, hakkaniyetli devletim, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin 100. yılında da bir toplumsal barış affı, kardeşlik hukuku affı çıkararak kader mahkumlarını sevindirecektir.” dedi.

İNFAZ KORUMA MEMURLARI İÇİN AYRI TEKLİF

Sarıgül, infaz koruma memurlarının zor şartlar altında çalıştığını, hem fiziki hem ruhsal nedenlerle yıprandıklarını ifade etti.

İnfaz koruma memurlarının “genel idari hizmetler sınıfı” adı altında görev yaptığını dile getiren Sarıgül, “Diğer emniyet görevlileri gibi silah taşıyorlar ama emniyet görevlisi sayılmadıkları için yıpranma payı alamıyorlar. Hak kayıpları yaşıyorlar. Bu durum eşitlik ilkesine aykırı. İnfaz koruma memurlarının 'emniyet hizmetleri sınıfına' alınması gerekiyor. İnfaz koruma memurlarının emniyet sınıfına alınmasına dair kanun teklifini bugün sunuyorum. Kanun teklifimin yasalaşması için bütün siyasi partilerle görüşeceğim.” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • hayri
    6 ay önce
    af çıkarsa toplumsal barış olmaz. suçun mağdurları ne güzel bizim canımızı yakanlar hiç birşey yapmamışlar gibi geziyorlar mı diyecek? ayrıca 100. yılda katili, torbayıcıyı, hırsızı niye sevindirelim?