Türkiye'de kaç tane çocuk mahallesi var?

Türkiye'de kaç tane çocuk mahallesi var? Resmi sayı belli oldu.

Türkiye'de kaç tane çocuk mahallesi var?
Editör: adalet.tv
26 Nisan 2024 - 15:25
Reklam
Türkiye'nin sosyal hukuk devleti olduğunu, bu konuda yapılması gerekenleri yaptıklarını belirten Bakan  Tunç, "Adalet Bakanlığı olarak özellikle Meclisimizin Yargı Reformu Strateji Belgeleri ve İnsan Hakları Eylem Planlarında ortaya konulan hedefler doğrultusunda gerçekleştirilen kadın ve çocukla, mağdur haklarıyla, onarıcı adalet yaklaşımıyla hayata geçirilen yasal düzenlemelerin uygulamasıyla ilgili önemli çalışmaları gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Çocuk hakları ve çocuk yargılarıyla ilgili mevzuatta ve uygulamalarda yapılan değişiklikleri de anlatan Adalet Bakanı Tunç, çocuk mahkemelerinin kurulduğunu ve bunların sayısını giderek artırdıklarını vurguladı.

Türkiye genelinde şu an 83 çocuk mahkemesi, 13 çocuk ağır ceza mahkemesi olduğunu bildiren Bakan Tunç, tüm illerde çocuk adli görüşme odası bulunduğunu kaydetti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugüne kadar 111 bin 124 ifadenin çocuk adli görüşme odasında alındığını, tüm illerde adli destek ve mağdur hizmet müdürlüğünün kurulduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının birlikte yürüttüğü çocuk izlem merkezlerine de değinen Bakan Tunç, merkezin işleyişini, çocukların ifadelerinin alınış şeklini ve bunun davalara etkisini anlattı.

Bakan Tunç, 67 ilde 70 çocuk izlem merkezi olduğunu, bu sayının artırılması konusundaki çabaların sürdüğünü belirtti.

Çocuk Adalet Merkezi'ne ilişkin de bilgi veren Adalet Bakanı Tunç, "Büyük illerimizin tamamında çocuk adalet merkezlerini hizmete açmamız lazım. Çünkü çocukların adliyeleri büyüklerden farklı olması lazım. Adli görüşme odaları bir aşamaydı, adliyenin içerisinde başka bir oda. Ama adliyenin kapısından beraber girmemeleri lazım." dedi.

Uyuşturucu maddeyle ilgili de düzenlemeler yaptıklarını, bu konuda cezaları artırdıklarını dile getiren Bakan Tunç, çocuk istismarının önlenmesi konusunda da sadece cezaların artırılmasını yeterli görmediklerini, bu konuda gerekli gayreti gösterdiklerini ifade etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum