Uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası: "Meke"

Uyuşturucu arama köpeği "Meke", hassas burnuyla son yılların en önemli operasyonlarının yapıldığı Bingöl'de jandarmanın çalışmalarına önemli katkı sağlayıp adeta uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası oldu.

Uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası: "Meke"
Editör: adalet.tv
31 Aralık 2023 - 12:32
Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'ndaki eğitimlerin ardından Uzman Çavuş Erdem Karakışla'nın eğitmenliğinde Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda 2023'te göreve başlayan 4 yaşındaki Meke, kentteki operasyonlarda başarı gösterdi.

Bölgede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi, asayişin sağlanması için gece gündüz görev yapan jandarma ekiplerinin, uyuşturucuyla mücadele kapsamında en önemli destekçisi Belçika Malinois cinsi köpek Meke oldu.

Bingöl'de jandarma ekiplerinin bu yıl gerçekleştirdiği "Narkoterör" operasyonlarında yaklaşık 39 milyon kök Hint keneviri, 1 ton 700 kilogram esrar, 130 sentetik uyuşturucu, yaklaşık 269 sentetik hap ve 81 gram sentetik uyarıcı ele geçirildi.

Operasyonlarda ekiplerin "can yoldaşı" olan uyuşturucu arama köpeği Meke, hassas burnu sayesinde gizlenmiş uyuşturucu maddeleri bularak başarılı sonuç alınmasına katkı sağladı.

Eğitmeni Uzman Çavuş Karakışla'nın en yakın mesai arkadaşı Meke, zorlu antrenmandan geçerek operasyonlara hazırlanıyor.

Antrenmanda gösterdiği performansla dikkati çeken Meke, eğitim kapsamında kağıda yazılı çarpım tablosunun sonucunu havlayarak biliyor ve buzdolabından su şişesini alarak eğitmenine getiriyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum