Yeni açılan ve kapatılan cezaevi sayısı kaç?

Yeni açılan ve kapatılan cezaevi sayısı kaç? Resmi açıklama Bakan Tunç'tan geldi.

Yeni açılan ve kapatılan cezaevi sayısı kaç?
Editör: adalet.tv
22 Nisan 2024 - 15:24
Reklam
CEZAEVİ SAYISI - Adalet Bakanı Tunç, bugüne kadar şartları uygun olmayan 394 cezaevini kapattıklarını, insan hakları ve çağdaş ceza adalet sistemine uygun 299 cezaevinin hizmete açılmasını sağladıklarını bildirdi.

Şu anda cezaevlerinde bir yoğunlaşma olduğunu aktaran Bakan Tunç, bu konuya çözüm sağlama konusunda gayretlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Bakan Tunç, Cezaevi Kurtarma Teşkilatına da değinerek, "Ceza İnfaz Kurumları Arama Kurtarma (CEKUT) personelimiz, ceza infaz kurumlarındaki personellerden oluşan arama kurtarma ekiplerimiz 393 kişiden oluşuyor ve şu anda giderek de artıyor. AFAD ile akredite olmuş bir kurumumuz. 6 Şubat depremlerinde de önemli bir görev ifa ettiler. 41 kişiyi canlı olarak enkaz altından kurtarmayı başardılar." diye konuştu.

Konferansa, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Birliği ile Avrupa Cezaevleri ve Islah Hizmetleri Kuruluşundan yetkililer ile farklı ülkelerden gelen akademisyenler ve yargı mensupları katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum