Adalet Bakanı: hakim ve savcı, milletin hizmetindedir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakim Savcı Adayları Eğitim Açılışı ve Mezuniyet Töreninde açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı: hakim ve savcı, milletin hizmetindedir
Editör: adalet.tv
29 Nisan 2024 - 15:10
Reklam
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "hakim ve Cumhuriyet savcısı" mesleğinin, hukuku uygulayarak toplumun huzurunu amaçlayan büyük bir sorumluluğu gerektirdiğine işaret ederek, "Bu sorumluluğu yerine getirirken hakim ve savcı, milletin hizmetinde olduğunu asla unutmamalıdır. Hakim ve savcı, millet adına, millet için karar verdiğini her daim aklında bulundurmalıdır" ifadesini kullandı.

Hakim ve savcının, kendisine ve yakınlarına nasıl davranılmasını istiyorsa vatandaşlara da aynı şekilde davranması gerektiğini dile getiren Bakan Tunç, hakim ve savcıların meslek öncesi eğitimlerine önem verdiklerini, bunun yanında meslek içi eğitimi de önemsediklerini belirtti.

Hakim ve Cumhuriyet savcısı adaylarına, yüksek lisans eğitimlerini sürdürmeleri ve yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Bakan Tunç, "En önemlisi de özgür bir aklı ve muhakemeyi de hiçbir zaman göz ardı etmeyeceğiz. Kendi hür ve temiz vicdanımızla hukukun üstünlüğü, temel insan hakları ve milletimizin öncelikleri hep temel kılavuzumuz olacak." dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum