Sahte mahkeme kararı satan çeteye operasyon düzenlendi

Sahte mahkeme kararları ile ünlü kişiler hakkında basında yer alan haberleri kaldıran şebekeye operasyon düzenlendi.

Sahte mahkeme kararı satan çeteye operasyon düzenlendi
Editör: adalet.tv
31 Mayıs 2023 - 11:52
Reklam
İstanbul merkezli olmak üzere 6 ilde, sahte mahkeme kararlarıyla ulusal medyada yayınlanan haberleri kaldırtmaya çalışan bir şebekeye operasyon düzenlendi. Sahte kararların para karşılığında ünlülere satıldığı tespit edildi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda 27 şüpheli şahıs bilgisi belirlendi. Şüpheliler, teknik ve fiziki takiple ekipler tarafından izlemeye alındı.

Ulusal ve yerel medyada yayın yapan basın kuruluşlarına avukatlar adına farklı operatörler üzerinden sahte mail gönderen kişinin İ.Ö. isimli şüpheli olduğu tespit edildi. Yakalanan İ.Ö. hakkında Sulh Ceza Hakimliği kararı ile adli kontrol hükmü uygulandı.

Yapılan teknik çalışmalara devam eden polis ekipleri, çete üyesi U.Y.'nin sahte mahkeme kararlarını ünlü isimler ve suç örgütü liderinin de olduğu bazı kişilere para karşılığında sattığını tespit etti.

GÖZALTI İŞLEMİ YAPILDI

Tespiti yapılan şüpheli şahısların gözaltına alınması için bu sabah operasyon düzenlendi. İstanbul, Ankara, Ordu, Düzce, Sakarya ve Tekirdağ'da eş zamanlı başlatılan baskında şüpheliler sabah erken saatlerde gözaltına alındı.

Özel operasyon kapsamında yakalanan isimler hakkında “Resmi Belgede Sahtelik” ve “Elektronik Haberleşme Kanununa Muhalefet” suçlarından işlem yapılacağı aktarıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum