Koronavirüs'de 2. dalga tehlikesi devam ediyor

Bilim Kurulu'nun en tecrübeli üyelerinden Prof. Dr. Tevfik Özlü yanıtladı: 1 Haziran sonrası salgın artar mı? Koronavirüse karşı tedbirler 1 Haziran tarihinden itiaren esnetilecek. Başlayacak normalleşme sürecinin sadece bizde değil tüm dünyada başladığını ve halkın endişesinin doğru yöne yöneltilirse hastalığın yayılmasına engel olabileceğini anlattı.

Koronavirüs'de 2. dalga tehlikesi devam ediyor
Editör: adalet.tv
30 Mayıs 2020 - 18:17
Reklam
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Bilim Kurulu üyemiz (KATÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi) Prof. Dr. Tevfik Özlü, korona virüste 1 Haziran tarihinen sonraki normalleşme sürecinde vatandaşların dikkat etmesi gereken maske, mesafe ve hijyen konularında çok önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Özlü Kuralların 7'den 70'e bütün herkesin yapabileceği kadar basit olduğunun altını çizdi; "Normalleşme süresi 1 Haziran'dan sonra hız kazandı. Herkeste bir endişe var salgın başa döner mi? Vaka sayılarımız artar mı diye endişe duymakta haklısınız, endişe bizi tedbir almaya yöneltir. Normalleşmeyi yapmak zorundayız ama bunu yaparken mutlaka kurallara uymamız lazım. Aslında kural dediğimiz şey çok basit. 7'den 70'e herkesin yapabileceği kadar basit. Maske, mesafe ve hijyen. Bunu herkes uygulamalı. Sadece benim uygulamam yeterli değil. Ben, sen, o. Biz, siz, onlar. Hepimiz birlikte bunları uygulamalıyız ki etkili olsun. Kendimiz uygulayacağız uygulamayan varsa nazikçe uyaracağız. Bunu uygulayan kişiler, müesseseler, kurumlar, işletmeler, mağazalar onları tercih edeceğiz. Uygulamayan, dikkate almayan, kurallara uymayan işletmelerden mal ve hizmet almamaya çalışacağız. Onları nazikçe uyaracağız. Bu işletmeler hakkında puanlamalar yapacağız ki bu şekilde toplumsal duyarlılık oluşsun. İyileşme sürecine hepimiz katkı sunalım" diyerek konuya ilişkin en yetkili ağızdan açıklama gelmiş oldu.

TEVFİK ÖZLÜ'NÜN ÖZGEÇMİŞİ
1963 Aydın doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Aydın’da bitirdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimi alarak mezun oldu. Uzmanlık sonrası Elazığ Devlet Hastanesinde zorunlu hizmetini yapıp Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında yardımcı doçent olarak öğretim üyeliğine hemen başladı. Bir yıl sonra Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalını ve 2011’de bu Anabilim Dalına bağlı Yoğun Bakım Bilim Dalını bizzat kurdu. Kurulduğundan bugüne söz konusu Anabilim ve Bilim Dalının Başkanlığını halen yürütüyor. Fakültesinde Mezuniyet Sonrası Eğitim Komisyonu Üyeliği, Lisans Eğitimi Komisyonu Üyeliği, Dönem IV Koordinatörlüğü, Ders Kurulu Başkanlığı, eğitimden sorumlu Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Farabi Hastanesi Yürütme Kurulu Üyeliği gibi görevler üstlendi. 2008-2015 arasında Üniversitesinin uygulama ve araştırma merkezi olan Farabi Hastanesinin Başhekimliğini yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HAHUM) kurucusu ve halen Müdürlüğünü yürütmektedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum