İnfaz koruma memurunu öldüren eski hükümlünün cezası belli oldu

Erzurum'da İnfaz ve Koruma Memurunu bıçaklayarak öldüren hükümlüye müebbet hapis cezası verildi.

İnfaz koruma memurunu öldüren eski hükümlünün cezası belli oldu
Editör: adalet.tv
24 Ekim 2023 - 14:28
Reklam
Erzurum'da pandemi nedeniyle tahliye edilen bir kişi, sözlü olarak sokak ortasında tartıştığı infaz ve koruma memurunu bıçaklayarak öldürmüştü. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza infaz kurumunda görev yapan infaz koruma memuru Turgay Kınalı'yı (59) bıçaklayarak öldüren Yılmaz Çelik (49) mahkeme heyetinin kararını duyunca duruşma salonunda "Allah razı olsun" dedi.

İKM'NİN EŞİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Duruşmanın son kısmında mahkeme heyetinin son sözünü sorduğu sanık Yılmaz Çelik, "Susma hakkımı kullanıyor ve yüce mahkemenize sığınıyorum. Takdir yüce mahkemenindir" cevabını verdi. Mahkeme heyeti, sanık Yılmaz Çelik'i 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. 38 ayrı suç kaydı bulunan Çelik için, başkaca artırım veya indirime gidilmedi. Kararı duyan Yılmaz Çelik, mahkeme heyetine, "Allah razı olsun" dedi.

Duruşma sonrası infaz ve koruma memuru Turgay Kınalı'nın eşi Hacer Kınalı gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

SANIK SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Sanığın 3 sayfalık 'Cinsel istismar', 'Cinsel taciz', 'Konut dokunulmazlığını ihlal', 'Kasten yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' gibi suçlardan oluşan 38 ayrı suç kaydının bulunduğu ve toplam 35 yıl 7 ay hapis cezası, 5 yıl da hükmün açıklanmasını geri bırakma kararı olduğu ortaya çıktı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Osman Ayık
    6 ay önce
    Gece gündüz demeden 4 duvar arasında rızık için ömür geçiren memur arkadaşlarımızın işi çok ama çok zor m Bu şerefli meslek içeride olduğu kadar dışarıdada riskler barındırmakta. Son derece stresli olan bu mesleğimize amirlerin,yetkililerin saygı gösterip yanımızda olmalarını istiyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.