Adalet Bakanı'ndan "Dilan Polat, Engin Polat" açıklaması

Polat Ailesi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili olarak konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olayın üstüne kararlılıkla gideceklerini söyledi.

Adalet Bakanı'ndan "Dilan Polat, Engin Polat" açıklaması
Editör: adalet.tv
24 Ekim 2023 - 14:33 - Güncelleme: 24 Ekim 2023 - 14:40
Reklam
Dilan Polat ve Engin Polat, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddialarıyla haftalardır Türkiye gündeminin birinci sırasında yer alıyor.

Lüks yaşantısını gözler önüne seren Polat Ailesi hakkında yargı harekete geçti.

Bilindiği üzere Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Polat Ailesi hakkında açılan soruşturma hakkında basın açıklaması yapılmıştı.

'Uzlaştırma Ödül Töreni'ne katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, programın sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı.

SUÇ ÖRGÜTLERİ YOK EDİLECEK

Organize suç örgütlerine ve özellikle ulusal basında geniş yer bulan Polat ailesine yapılan operasyonlarla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Tunç, MASAK raporları çerçevesinde soruşturmanın süratle tamamlanacağını belirtti.

Yargının konuya duyarsız kaldığı yönündeki eleştirilere tepki gösteren Bakan Tunç, yargının her türlü suçun üstüne gittiğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarında şunları kaydetti: "Basına intikal eden olaylarla ilgili özellikle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma söz konusu. Orada 12 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri kararı verildi ve tüm mal varlıklarına da el konuldu. Dolayısıyla MASAK raporları çerçevesinde tüm bunlar süratle incelenecek."

"Burada özellikle sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı yönündeki eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. Bunlara inanmayın. Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider. Özellikle son zamanlarda çetelere yönelik yapılan operasyonlar, uyuşturucu tacirlerinin üstüne gidilmesi tüm bunlar yargının talimatlarıyla gerçekleştirilmekte. Yargı her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum