Adliye ve cezaevlerinde kaç memur görev yapıyor?

Adliye ve cezaevlerinde görev yapan memur sayısı belli oldu.

Adliye ve cezaevlerinde kaç memur görev yapıyor?
Editör: adalet.tv
26 Temmuz 2023 - 07:22 - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 - 07:34
Reklam
Adalet Bakanlığı bünyesinde adliye ve ceza infaz kurumlarında (icralar ve denetim görevlileri dahil) görev yapan memur sayısı belli oldu. Memurların sicil numarasının 300 binlere ulaştığı bilinirken resmi açıklama Cumhurbaşkanından geldi.

Cumhurbaşkanının konuyla ilgili açıklaması: Adalet teşkilatımızın eski günlerini bilenler, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin taktirini daha net yapabiliyor. O dönemde görev yapan hakim ve savcılarımız hangi şartlar altında adalet dağıtmaya çalıştıklarını gayet iyi hatırlıyor. Ancak insanoğlu unutur. Buradan atılan adımları milletimize kısaca hatırlatmakta fayda görüyorum.

Rakamlar Türkiye'nin son 21 yılda adalet hizmetlerinin kalitesinde aldığı mesafeyi inkarı mümkün olmayan bir şekilde ortaya koymaktadır. 2002 yılında 9 bin 349 olan hakim, savcı sayısını 2,5 kat artışla yaklaşık 24 bine çıkardık. Adalet teşkilatımızın toplam personel sayısı ise 61 binden 190 bine yükseldi.

Merdiven altlarında adeta mahseni andıran yerlerde adalet dağıtılan kötü manzaralara son verdik. İnşa ettiğimiz 280 modern adalet sarayı ile bu alandaki en önemli alt yapı eksikliklerini giderdik. Yüksek yargı organlarımızı, mimarisi, teknolojik donanımı, imkanları ve diğer müştemilatı ile göz dolduran hizmet binalarına kavuşturduk.

Mahkeme salonlarımızı adli yargıda yüzde 95, idari yargıda yüzde 45 oranında artırdık. Hataları asgariye indirecek ve temyiz mahkemelerindeki yığılmayı önleyecek şekilde bölge adliye ve idare mahkemelerini devreye aldık.

NOT: CTE’nin resmi sitesinde yer alan bilgiye göre ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde (amir - memur) 78 bin 330 kişi görev yapıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum