5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü Asuncion'da kutlandı

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü Paraguay’ın başkenti Asuncion’da kutlandı.Türkiye'nin Asuncion Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya...

5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü Asuncion'da kutlandı
Editör: AA
06 Aralık 2022 - 11:21
Reklam
5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü Paraguay’ın başkenti Asuncion’da kutlandı.

Türkiye'nin Asuncion Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Serhat Aksen ve eşi Meltem Aksen’in ev sahipliğinde Türk Kahvesi Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Paraguay Kadın Bakanı Celina Lezcano ve Paraguay Çocuk Bakanı Teresa Martinez, Paraguay Dışişleri Bakan Yardımcısı Raul Silvero, Paraguaylı diğer misafirler ile kordiplomatik mensupları katıldı.

Etkinlikte konuklara Türk kahvesi ve tatlıları ikram edildi, Türk kahvesinin tarihçesi ve çeşitli yönleriyle Türkiye'nin kahve kültürü hakkında bilgi verildi.

Etkinlikte, kahve yapımı konuklara uygulamalı olarak anlatıldı ve evlerinde deneyimlemeleri amacıyla tarifiyle birlikte Türk kahvesi hediye edildi.

- 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü

Türk kahvesi, 2013'te Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmiş ve kabul edildiği tarih olan 5 Aralık, "Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak kutlanmaya başlamıştı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum