Yunus Emre Enstitüsü, Fransa'da "Türk Gastronomisinin 100'ü" etkinliği düzenledi

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Fransa’nın Strazburg şehrinde Cumhuriyet’in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında Türkiye’nin gastronomi...

Yunus Emre Enstitüsü, Fransa'da "Türk Gastronomisinin 100'ü" etkinliği düzenledi
Editör: AA
13 Aralık 2023 - 12:07
Reklam
Yunus Emre Enstitüsü tarafından Fransa’nın Strazburg şehrinde Cumhuriyet’in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında Türkiye’nin gastronomi zenginliklerinin tanıtıldığı "Türk Gastronomisinin 100'ü" adlı bir dizi etkinlik yapıldı.

Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliklere, Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder ve Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosu Bekir Sarp Erzi'nin yanı sıra parlamenterler, büyükelçiler, milletvekilleri, hukukçular ve basın mensuplarının olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Golder, programın açılışında, "Türk mutfağı sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda paylaşma kültürüyle de öne çıkar. Bu etkinlikte bulunan her biriniz, bizlerin değerli misafirlerisiniz. Türk kültüründe misafire büyük değer verilir, yemeklerin en güzeli misafire ikram edilir." ifadelerini kullandı ve etkinliği düzenleyen Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

Paris Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Celine Aydın ise Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi stratejik kuruluşların bulunduğu "Avrupa’nın başkenti" statüsündeki Strazburg şehrinde, "topraktan tabağa" Türk mutfağının tanıtıldığı etkinliğin katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğüne dikkati çekti.

"Türk Gastronomisinin 100'ü" programı kapsamında, Türk mutfağında ön plana çıkan çay, kahve ve fındık başta olmak üzere çeşitli yiyecek ve içeceklerin yer aldığı sergi, gastronomi atölyesi ve Türkiye’nin dört bir yanından 80'e yakın Türk lezzetinin ikram edildiği resepsiyon düzenlendi.

Programda ayrıca Türk müzisyen Caner Sezgin tarafından kanun ve ud eşliğinde "Türk Müziği" adlı resital verildi.

Programın devamında küratörlüğünü Mehmet Aslan'ın üstlendiği Gastronomi Fotoğraf Sergisi'nde 42 Türk fotoğrafçısının 80 eseri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

​​​​​​​


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum