Yargıtay'dan Başkan Mehmet Akarca hakkındaki haberlere cevap verildi

Yargıtay Başkanlığı Basın Müşaviri'nden Mehmet Akarca hakkındaki iftira haberlere cevap geldi.

Yargıtay'dan Başkan Mehmet Akarca hakkındaki haberlere cevap verildi
Editör: adalet.tv
27 Eylül 2023 - 13:46
Yargıtay Başkanlığı Basın Müşaviri Barış Kaba yayınladığı bir mesajla Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in kabulüne yönelik çıkan iftira niteliğindeki habere cevap verdi. Kaba mesajında ''Adli yargının tepe noktasındaki köklü bir kuruluş ve mensuplarına yapılan mesnetsiz ithamlarla yargı ve yargı camiasını yıpratmanın hiç kimseye bir fayda sağlamayacağı aşikardır'' dedi.

Bazı haber kanallarında ve internet haber sitelerinde Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'i kabulü farklı bir şekilde yorumlanarak Ayhan Bora Kaplan davası ile ilişkilendirilmeye çalışıldı. Rutin bir kabul olan bu ziyaretin çirkin bir iftiraya kurban edilip haberleştirilmesi sonrası Yargıtay Başkanlığı Basın Müşaviri Barış Kaba'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kaba, açıklamasında çirkin iftirayı atanlara ders niteliğinde mesajlar verdi.

Yapılan haberlerin gazetecilik mesleğinin ilke ve etik kuralları ile bağdaşmadığını vurgulayan Kaba, "Bir nezaket ziyareti şeklinde gerçekleşen görüşmenin 'hukuksuz, etik dışı, soruşturma dosyasına el atma' gibi yorum ve iddialar şeklinde haberleştirilmesinin bir basın mensubu olarak üzüntüyle karşılıyorum. Her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinin de ilke ve etik kurallarının olduğunu hatırlatmak isterim. Habercinin sanki o an oradaymış ve konuşmalara şahit olmuşçasına manipüle etme kastıyla haberleştirerek 'kulis haber' kisvesine sığınarak haberleştirmek medya etiği ile bağdaşmaz. Adli yargının tepe noktasındaki köklü bir kuruluş ve mensuplarına yapılan mesnetsiz ithamlarla yargı ve yargı camiasını yıpratmanın hiç kimseye bir fayda sağlamayacağı aşikârdır" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum