Yargı ve mülkiye kararnameleri son aşamada

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlılığının yeni kararnamelerinde son aşmaya geçildiği öğrenildi.

Yargı ve mülkiye kararnameleri son aşamada
Editör: adalet.tv
06 Temmuz 2023 - 12:30
Reklam

Bakan değişimlerinin ardından yargı ve mülkiyeye yönelik kapsamlı kararname çalışmalarında sona gelindi. Özellikle yargıda önemli değişiklikler bekleniyor.

14 Mayıs seçimlerinin ardından bakanların değişmesiyle birlikte gözler yargı ve mülkiyede yapılacak değişikliklere çevrildi. Yargıda geciken yaz kararnamesinin gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

İl Başsavcılarında ve önemli dosyaların görüldüğü mahkeme / savcılıklarda ciddi değişiklikler yapılacak.

Yaklaşık görev yapan 23 bin hakim ve savcı yaz kararnamesini bekliyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), normal takviminde yaz kararnamelerini Haziran ayında açıklıyordu. Geçen yılki kararname 19 Haziran'da yayımlanmıştı. Ancak bu yıl 14 Mayıs seçimleri ve Adalet Bakanı'nın değişmesi nedeniyle kararname süreci biraz gecikti. HSK, özellikle yeni bakanı bekleme kararı aldı.

Alınan bilgiye göre HSK'nın hazırladığı taslak kararname, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a sunuldu. Bakan Tunç'un özellikle bazı başsavcılıklar, başsavcı vekillikleri ile mahkeme başkanlıkları için bazı isimleri kararnameye yazdırdığı öğrenildi.

Kararnamenin ardından Yargıtay ve Danıştay'daki boş üyeliklere de atama yapılacak. Yargıtay'da şu an altı üyelik boş görünüyor. Birçok hakim ve savcı da Yargıtay ve Danıştay üyesi olmak için HSK ve Adalet Bakanlığı'nda kulis yapmaya başladığı gelen haberler arasında.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum