'Türk Yargı Ağı' kuruluyor

Adalet Bakanı Tunç, yaptığı açıklama ile 'Türk Yargı Ağı'nın kurulacağını açıkladı.

'Türk Yargı Ağı' kuruluyor
Editör: adalet.tv
23 Ekim 2023 - 16:42 - Güncelleme: 23 Ekim 2023 - 16:42
Reklam
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'de uluslararası adli yardımlaşma sürecini yönetme görevinin Adalet Bakanlığında olduğunu, Bakanlığın adli işbirliğinin hukuki zemine kavuşturulmasına önemli katkılar sunduğunu aktardı.

Bakanlık olarak gelecekte de uluslararası anlamda ikili ilişkileri adli yardım boyutuyla geliştirecek adımlar atmaya devam edeceklerini anlatan Tunç, "Ülkeler arasındaki adli işbirliği gerek hukuki konularda gerekse cezai konularda akdedilmiş anlaşmalar vasıtasıyla sürdürülmektedir. Söz konusu anlaşmalar, teşkilatımıza üye dost ve kardeş ülkelerimizle birlikteliğimizin bir tezahürü olması nedeniyle ayrıca anlamlıdır." dedi.

Tunç, Türk devletleri arasında adli işbirliğini daha ileri seviyeye taşımak için Türk yargı ağını kurmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"Yükümlülüğümüze uymaya devam edeceğiz"
Terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, Türkiye'nin FETÖ, DEAŞ, PKK gibi pek çok terör örgütüyle kararlı bir şekilde mücadele ettiğini söyledi.

Bakan Yılmaz Tunç, şöyle devam etti:

"Terör, yaşam hakkı, demokrasi ve özgürlüğün düşmanıdır. Türkiye olarak tüm terör örgütlerinin kökünü kurutma konusunda kararlıyız çünkü biz terörle mücadeleyi tüm boyutlarıyla, hak ve özgürlük mücadelesi olarak görüyoruz. Terörle mücadelenin hukuk zeminindeki önemli bir boyutunu da hiç kuşkusuz ülkeler arasındaki iade talepleri, yani adli yardımlaşma oluşturmaktadır. Türkiye olarak adli işbirliği konusunda uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerimize şimdiye kadar samimiyetle uyduk. Bundan sonra da aynı ciddiyet ve kararlılıkla bu yükümlülüğümüze uymaya devam edeceğiz fakat aynı bakış açısını tüm dünyadan beklediğimiz gibi, tarihi, kültürel birçok ortak ve akrabalık bağımızın olduğu Türk dünyası ülkelerinden özellikle beklediğimizi altını çizerek vurgulamak isterim. Çünkü terör örgütleri ile hukuki mücadelenin en etkili ve önemli ayağı adli yardımlaşmadır. Suçluların iadesine ilişkin taleplerimiz konusunda Türk dünyası ülkeleri başta olmak üzere dünyadan, hassasiyet ve samimiyetle davranılmasını bekliyoruz.

Bu çağrımıza olumlu cevap veren ülkelerin dostane ve yapıcı yaklaşımlarını memnuniyetle karşılıyoruz fakat söz konusu istisnalar dışında genel olarak tüm dünya, iade taleplerimiz konusunda üzülerek söylüyorum başarılı bir sınav vermemiştir. Tüm dünyayı bu çifte standardı sonlandırmaya davet ediyorum."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum