Tecavüzcünün ölümüne neden olduğu iddia edilen bekçi ve polislere hapis istemi

Tecavüzcünün ölümüne neden olduğu iddia edilen bekçi ve polislere hapis istemiyle dava açıldı.

Tecavüzcünün ölümüne neden olduğu iddia edilen bekçi ve polislere hapis istemi
Editör: adalet.tv
05 Nisan 2024 - 15:11
Reklam
Cinsel istismar şüphelisinin ölümüyle ilgili 2 polis ve 1 bekçiye hapis istemiyle dava açıldı. Geçtiğimiz yıl ulusal basında geniş yer bulan olay büyük yankı uyandırmıştı.

Zonguldak'ta R.Ö. (8) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla İstanbul'da polis ekipleri tarafından yakalanıp, ekip otosu ile Zonguldak'a götürüldüğü sırada şüphelilerden Metin Sucu'nun iddiaya göre, kaçmaya çalışıp yakalanmasının ardından fenalaşarak Kocaeli'de ölümüne ilişkin 2 polis memuru ile 1 bekçinin tutuklandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı.

Cumhuriyet savcısı, 3 sanık hakkında 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan ayrı ayrı 16 yıl ile 'kasten yaralama' suçundan ayrı ayrı 3 yıl hapis cezası istedi.

Olayın geçmişi: polis ekipleri, otoyol Kocaeli'nin Derince ilçesi geçişinde ekip otosunu yol kenarına park edip, kelepçeleri gevşetmeye çalıştığı sırada şüpheli şahıslar, kaçmaya başladı.

Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler, tekrar ekip otosuna bindirildi. Metin Sucu ve A.G., daha sonra araç içerisinde fenalaştı. Şüpheli şahıslar, yakında bulunan hastaneye götürüldü. Hastanede Metin Sucu hayatını kaybetti, A.G. tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis memurları M. Yılmaz ve M. E. Cergibozan ile bekçi U. Oruç, tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi. Polisler, Metin Sucu'nun kaçarken düştüğü için öldüğünü iddia ederken, savcılık şüphelinin darp sonucu öldürüldüğü ihtimali üzerine iddianame hazırlamıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum