Sözleşmeliden kadroya geçen cezaevi katiplerinin maaşı düştü

Sözleşmeliden kadroya alınan cezaevi katiplerinin maaşları düştü.

Sözleşmeliden kadroya geçen cezaevi katiplerinin maaşı düştü
Editör: adalet.tv
06 Nisan 2023 - 16:59 - Güncelleme: 06 Nisan 2023 - 17:17
Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ceza infaz kurumlarında sözleşmeli cezaevi katibi olarak görev yapan memurların kadroya geçişleri tamamlandı.

Kadro haberiyle büyük bir mutluluk yaşayan cezaevi katiplerinin sevinçleri kısa sürdü. Mutemetlikler tarafından hazırlanan Mayıs ayı maaşlarında (5 yıl ve üzeri görev yapmış) cezaevi katiplerinin maaşlarında düşüş yaşandığı bunun nedenini ise kadrolarının “düz memur” olarak değişmesi gerekçe gösterildi.

Normal şartlar altında sözleşmeliden kadroya geçen memurların özlük haklarında pozitif bir değişim yaşanırken cezaevi katiplerinin maaşında artış yaşanmaması ise herkesi şaşırttı.

Cezaevinde sözleşmeli olarak 7 yıl çalışan bekar bir cezaevi katibinin maaşı 12 bin 170 TL idi. Kadroya geçip düz memur kadrosuna atanınca maaşları 12 bin 020 TL’ye düştü. Cezaevlerinde en düşük maaşı ise Yardımcı Hizmetler sınıfında bulunan hizmetli kadrosundaki memurlar alıyor. Bu memurların maaşları 11 bin TL civarında.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Cybernetic
    1 yıl önce
    Kadro hevesimiz kursağımızda kaldı, bir de ''işine gelmiyorsa istifa et'' diyenler var çevremizde. Bu kişilerle nasıl hakkını arayabilirsin orası da ayrı bir mesele iken, Adalet mensubu iken ''en düşük memur maaşı'' tabi olmak zoruma gidiyor. 455 TL maaş düştü.
  • Teknisyen
    1 yıl önce
    Sadece katiplerin değil teknisyenlerinde maaşı düştü. Adalet tv ikmlerin sıkıntılarını yansıtıyorsunuz haklı olarak . Tarafsız olun . Teknisyenlerinde maaşı düştü
  • Kadrosuz katip
    1 yıl önce
    Bakanlık Toplam 1500 Cezaevi katibini bir türlü ortak bir kadroya atayamadı. Halihazırda cezaevine klavye mülakatına giripte katip olan (yani bir meslek grubundan bahsediyorum) kişilerin bir kısmı bilgisayar işletmeni, bir kısmı cezaevi katibi, bir kısmı sözleşmeli büro personeli en son da skandal memur kadrosu ile dört ayrı kadroya ayrıldı. Uydurma cezaevi katibi kadrosunu maliyenin sistemine bir türlü sokamayan Bakan, Bakan yardımcıları ve Genel Müdürler acaba şuan hangi işleri yapıyor da buna bir türlü sıra gelmedi son 15 yılda. Sözün bittiği noktadayız.
  • mazlumun ahı
    1 yıl önce
    bakanlığımız yine ilklere imza atıyor
  • Büşra
    1 yıl önce
    Şaka gibi ama evet benimde düştü
  • Cybernetix
    1 yıl önce
    400 tl ye yakın düşüş var.