Sayıştay 2023 yılı faaliyet raporu

Sayıştay 2023 yılı faaliyet raporu haberimizde.

Sayıştay 2023 yılı faaliyet raporu
Editör: adalet.tv
16 Nisan 2024 - 09:56 - Güncelleme: 16 Nisan 2024 - 10:01
Reklam
Sayıştay Başkanı Metin Yener'in konuyla ilgili yazısı: Kamuda hesap verebilirliğin ve şeffaflığın güvencesi olan Sayıştay, yürütmekte olduğu denetimlerin yanı sıra hazırlamış olduğu temel stratejik dokümanlar aracılığıyla da kamu sektöründe kurumsal ve stratejik yönetim anlayışının yerleşmesinde öncü bir rol üstlenmektedir.

2023 Yılı faaliyet raporu için tıklayınız.

 Bu kapsamda Sayıştay, denetim, yargılama ve rehberlik faaliyetlerinde kurumsal güvenilirliğini yüksek tutmaya, kamu yönetiminin iyileştirilmesine katkı sağlamaya, kaynak kullanımında etkililik, ekonomiklik ve verimliliğin sağlanmasına yönelik olarak hesap verebilirlik ve şeffaflığın geliştirilmesine önem vermektedir. 

2023 Yılı Faaliyet Raporu şeffaflık, mali saydamlık ve hesap verebilirlik çerçevesinde hazırlanmış olup raporda kurumsal kapasite, denetim, yargılama, görüş verme ve rehberlik faaliyetleri ile gerçekleştirilen diğer faaliyetlere yer verilmiştir.

Denetim faaliyetleri kapsamında, 2023 yılında 583 rapor düzenlenmiştir. Bu raporlardan;
- 5'i genel rapor olmak üzere,
- 410'u genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerine,
- 109'u kamu işletmelerine,
- 13'ü diğer kamu idarelerine,
- 43'ü mahalli idare şirketi ve birliğine,
- 3'ü diğer kamu şirketine ilişkindir. 

Yargılama faaliyetleri kapsamında;
 Sayıştay yargılama dairelerine; önceki yıllardan devredenlerle birlikte 2023 yılında toplam 481 yargılamaya esas rapor intikal etmiş olup bu raporlardan 344'ünün yargılaması tamamlanmış ve ilam düzenlenmiştir.

 Temyiz Kuruluna önceki yıllardan devreden ve 2023 yılında gelen başvurulardan 3.766 dosya temyizen incelenerek hüküm tesis edilmiştir.

 Rehberlik faaliyetleri ile gerçekleştirilen diğer faaliyetler kapsamında;
 Denetim  sürecinde gerçekleştirilen rehberlik faaliyetlerinin yanı sıra kamu kurumlarına yönelik olarak eğitim faaliyetleri düzenlenmiştir. Ayrıca Sayıştayın bulgu, öneri ve yargı kararlarına uyum sağlamak üzere kamu kurumları tarafından yapılan düzenleyici işlemlerden bir kısmınada raporda yer verilmiştir.

 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nda; kamu yönetiminde şeffaflığın, hukuka uygunluğun ve hesap 
verme sorumluluğunun gelişimine destek verme anlayışıyla uygulamaya konulan 2023 
Yılı Performans Programı uygulama sonuçları ile Kurumumuzun genel ve mali bilgilerine yer verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum