Ağır Ceza mahkeme başkanı, Ayhan Bora Kaplan'a uzun namlulu silahları sordu

Ağır Ceza mahkeme başkanı, duruşma salonunda Ayhan Bora Kaplan'a uzun namlulu silahları sordu.

Ağır Ceza mahkeme başkanı, Ayhan Bora Kaplan'a uzun namlulu silahları sordu
Editör: adalet.tv
16 Nisan 2024 - 16:43
Reklam
Ankara'da yurt dışına firar ederken gözaltına alınan ve sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna gönderilen Ayhan Bora Kaplan'ın davası devam ediyor.

Alınan bilgiye göre; tutuklu yargılandığı davada savunma yapan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'a mahkeme başkanı 15 Temmuz günü TRT önünde uzun namlulu silahlarla çektirdiği fotoğrafta yer alan silahları nereden bulduğunu sordu. Kaplan ise "Burada söyleyemem. Size özel söylerim. Zaten burada söylediklerimiz anbean internete düşüyormuş. Bu da düşerse ne olur? Şu arkaya geçelim, size söyleyeyim. Yoksa her yere yayılır" ifadelerini kullandı.

Savcılık tarafından tanzim edilen iddianamede Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticisi sanıklar Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında 'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'Kasten öldürme', 'Nitelikli kasten öldürme', 'Kasten yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Nitelikli yağma', 'Eziyet', 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'Suç üstlenme' ve 'Suçluyu kayırma' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Dosyada adı geçen diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildiği biliniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum