Rüşvet iddiasıyla ihraç edilen 2 mahkeme hakimi beraat etti

Rüşvet aldıkları iddiasıyla yargılanan ve meslekten ihraç edilen iki mahkeme hakimi beraat etti.

Rüşvet iddiasıyla ihraç edilen 2 mahkeme hakimi beraat etti
Editör: adalet.tv
11 Ekim 2023 - 13:51 - Güncelleme: 11 Ekim 2023 - 13:57
Reklam
Gizli tanık ifadesiyle rüşvet aldıkları iddia edilen iki mahkeme hakimi haklarında yapılan yargılama neticesinde beraat etti. Dosyada verilen skandal kararlar ve ihraç cezası ise tartışmaları beraberinde getirdi.

Alınan bilgiye göre gizli bir ihbarcı olduğu ve kadının tahliyesi karşılığında ağır ceza mnahkeme başkanı ve üye hakimin 7 milyon lira rüşvet alındığı iddia edildi. Başkan ve üye hakim açığa alındı. Hakimler Savcılar Kurulu'nca görevlendirilen müfettişlerin hazırladığı 42 sayfalık raporda, gizli ihbarcı olmadığı, alınan tanık ifadeleri ve yürütülen soruşturma bir bütün olarak değerlendirildiğinde rüşvet ve maddi menfaat temin edildiğine dair hesap hareketleri dahi incelendiğinde orantısız bir gelir gider durumu olmadığı ve somut hiçbir delil elde edilemediği ayrıntılarıyla yer aldı.

Bu bilgilere rağmen mahkeme başkanı ve üye hakim hakkında dava açılınca ikisi de dava sonucu beklenmeden HSK 2'inci Dairesince meslekten ihraç edildiği biliniyor.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi; Mahkeme başkanı ile üye hakim hakkında, “Rüşvet almak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği” suçundan dava açılmış ise de, mahkumiyetlerine yeterli; inandırıcı, somut deliller bulunmadığından ayrı ayrı beraatlarına karar verdi. İki hakim de kendileri hakkında asılsız ihbarlarla işlem yapan görevliler hakkında suç duyurusunda bulunarak maddi ve manevi yönden tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Medine avci
    6 ay önce
    Rica ediyorum genel af yada indirim gibi bişey varmı yok deniliyo ama innernette hergun var olduğu iddia ediliyo