MHP'den infaz yasası ve açık cezaevi izinleri açıklaması

MHP'li milletvekilinden infaz düzenlemesi ve açık cezaevi izinleriyle ilgili açıklama geldi.

MHP'den infaz yasası ve açık cezaevi izinleri açıklaması
Editör: adalet.tv
07 Temmuz 2023 - 19:44 - Güncelleme: 07 Temmuz 2023 - 19:59
Reklam
MHP'li Feti Yıldız'dan infaz düzenlemesi ve pandemi nedeniyle açık ceza infaz kurumlarından izine ayrılan hükümlüleri ilgilendiren yeni bir açıklama geldi.

Feti Yıldız'ın açıklaması: 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’a 7242 sayılı Kanun ile eklenen Geçici 9. Madde ile açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler, 14 Nisan 2020 tarihinde COVID-19 iznine gönderilmiş,çeşitli tarihlerde alınan kararlarla 31 Temmuz 2023'e kadar uzatılmıştı.

Temmuz ayı içindeyiz. Meclis tatile girmeden hakkaniyete uygun bir düzenleme getirmek görevimizdir.

Açık cezaevinde bulunanlar ve izinde olanlar kadar kapalı cezaevinde bulunanlara eşit ve adil muamele yapmak anayasa gereğidir.

Bina farkından dolayı farklı uygulamalar yapmak adalet duygusunu zedeler. Ceza Mahkemeleri tarafından verilen ceza ve güvenlik tedbirlerine ilişkin kesinleşmiş kararların yerine getirilmesi infaz hukukunun konusudur. Çeşitliliği ortadan kaldırmak için yeni bir infaz kanununa ihtiyaç olduğu açıktır. Önümüzdeki dönemde yeni bir İnfaz Kanunu yapmalıyız.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Seda kayın
    9 ay önce
    4.4 lere yasa istiyorum eşit yasa lütfen
  • İkm3535
    9 ay önce
    Şu mahkumlari düşündüğünüz kadar devletin resmi üniformasını giyen infaz koruma memurlarını düşünmüyorsunuz. Yazıklar olsun ya.