Memurların zamlı maaşları netleşiyor

Devlet memurlarının zamlı maaşları temmuz ayı ile birlikte tamamen netleşiyor. Yeni dönemde son bilgiler haberimizde.

Memurların zamlı maaşları netleşiyor
Editör: adalet.tv
30 Mayıs 2023 - 12:23
Reklam
Seçim sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki 5 yıl ülkemizi yönetmeye devam edecek. Seçim sonrası gözler ekonomiye çevrildi. Memurların gözü kulağı ise temmuz ayı zamlı maaşlara çevrildi.

Temmuz döneminde enflasyon farklarının yanında refah payı, seyyanen artışlarla yeni emekli ve memur maaşları netleşecek. Kamu işçisine verilen yüzde 45'lik zam oranı referans alınacak. En düşük memur maaşı net 22 bin liraya yükselecek. Memura verilecek bir diğer destek ise kira yardımı. Asgari ücret ve emeklilerin maaşlarında da artış yapılacak.

Memurlara verilecek zam oranının kıdemli memurlara nasıl yansıyacağı konusu ise şu an için uzmanlar tarafından yorumlanırken henüz net bir bilgi basında yer almadı.

Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulaması: Gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane kalmayacak. Bunun için, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi hayata geçirilecek. Bu çerçevede, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulaması başlatılacak.

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı: Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve primi de bulunmayan ev kadınları için sigorta sistemi devreye alınacak. Anneler isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşturulacak. Ödenecek primlerin her ay üçte birini devlet karşılayacak. Ev kadınları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek.

Gençlere 10 gb internet ücretsiz verilecek: Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanacak. Gençlere aylık 10 gb internet ücretsiz verilecek. Üniversiteli gençlerin sosyal faaliyet alanlarına erişimini kolaylaştıracak 'Gençlik Kartı' uygulaması başlatılacak. Bu karta sahip olan gençler tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum