KHK'lılar ile ilgili İçişleri Bakanından açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Mahkemeden iade kararı alan KHK'lılarla ilgili açıklama yaptı.

KHK'lılar ile ilgili İçişleri Bakanından açıklama
Editör: adalet.tv
13 Eylül 2023 - 15:41 - Güncelleme: 13 Eylül 2023 - 15:45
Reklam
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göreve geldikten sonra ilk basın buluşmasını gerçekletirdi.

Bakan Yerlikaya, KHK ile devlet memurluğu görevinden ihraç edilen eski memurların durumuyla ilgili gelen bir soruya cevap verdi.

HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Mahkeme kararlarını uygulamak zorundayız. Mahkeme kararlarını uygulamama gibi bir durum olamaz. Algı operasyonlarına gerek yok. Hukuk devleti olmanın bir gereği olarak kararları uyguladık.

Suç örgütlerini adalete teslim edeceğiz: Yerlikaya, terörle mücadele ederken organize suç örgütlerine yönelik perspektifin ne olacağı sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz şehir eşkıyalarının da tepesine çökeceğiz ve onların da nefesini keseceğiz." dediğini hatırlattı.

Bu kararlılığın devlet ve hükümette geçmişten bugüne aynı olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Suç işlemede kibirlenenler, kendini üstün görenler güya sözüm ona. Hukukun bize vermiş olduğu güç, aziz milletimizin bize duası... Göreceksiniz, onların da nefeslerini keseceğiz, onların da haklarından geleceğiz. Hepsini götürüp adalete teslim edeceğiz, bunda kararlıyız." ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum