Kamu Birliği Konfederasyonun 1. Olağan Genel Kurulu tamamlandı

Kamu Birliği Konfederasyonun 1. olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Kamu Birliği Konfederasyonun 1. Olağan Genel Kurulu tamamlandı
Editör: adalet.tv
26 Şubat 2024 - 14:05
Devlet kurumlarında görev yapan memurların konfederasyonları arasına bir yenisi daha eklenmişti. Konfederasyon, kuruluş manifestosunu Cumhuriyetin 100. Yılı olan 29 Ekim 2023 günü yayınlamıştı.

6 farklı iş kolunda 8 sendikadan oluşan 110 bin üyelik kadroyla Kamu Birliği Konfederasyonu Büyük Anadolu Oteli'nde yapılan 1. olağan genel kurulu büyük bir katılım ikle gerçekleştirildi.

Konfederasyon Kurucu Genel Başkanı Osman Kaya: Ülkemizde Memur Sendikacılığının bugün otuz dördüncü yıl dönümü. Bu dönem belki benim yaşımdan büyük ama yaşantım ile eşdeğer, bugün Memur Sendikacılığındaki yol ayrımının ilk günü" dedi.

Bilindiği üzere Konfederasyonun; Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolunda; Genç Sağlık Sendikası, Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri kolunda; Adalet Sen, Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri kolunda; Genç Eğitim Sen, TEÇ-SEN, Diyanet ve Vakıf Hizmetleri kolunda; Diva Sen, Yerel Yönetim Hizmetleri Kolunda; Genç Belediye Sen ve Basın Yayın ve İletişim Hizmetleri kolunda; Adil Haber Sen, Savunma hizmetleri kolunda; SAVDES-SEN yer alıyor.

1. Olağan genel kurulunda konuşma yapan Kamu Birliği Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Osman Kaya'nın açıklaması: "Kardeşlerim, arkadaşlarım dün artık geride kaldı. Tüm memur camiasının yarının temellerinin atan bu törene kamu birliğinin birinci olağan kuruluna hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada bir konfederasyon olağan kurulundan ziyade memurun kendisinin yarın ve hatta tüm memurlarının evlatlarının geleceği için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ülkemizde bin dokuz yüz doksan yıllarında başlayan Memur Sendikacılığının bugün otuz dördüncü yıl dönümü. Bu dönem belki benim yaşımdan büyük ama yaşantım ile eş değer Bugün Memur Sendikacılığındaki yol ayrımının ilk günü."

Adalet Sen Genel Başkanı Niyaz Dülger'in Genel Kurul'da yaptığı açıklama:
"Vazgeçmekten vazgeçip, yol arkadaşlığı kavramıyla yol yürümeyi, bu yol ailemizin diyerek meslektaştan öte aile bireyleri olmayı bütünleştiriyoruz. Emeğe, uğraşa, hak edişe haiz tüm kavramları sadece cümle içinde kullanmaktan çıkarıp geleceğimiz için birer mücadeleye dönüştürüyoruz. Zira biz kısa zamanda on binlerce gönüllüye, bir sendikal faaliyetten ziyade, doğru mücadele adresi, diyenlerle ulaştık. Cennet vatanımız tarihinde bu sayıya bu müddette ulaşan bir üst çatı mevcut değildir."

"Bu durumun bizleri rahatlatmasına, zaten üyeler cepte anlayışına itmeyeceğini; aksine daha mücadeleci bir ruha sahip olmamız gerektiğine inanan yönetimimizle üyelerimiz için "cepte değil yanındayız" duruşuyla bir aradayız. Kamu çalışanlarının umut dünyasında bir yer edinmek ve yüzlerine tebessüm olmanın çabasını taşıyoruz. Bizlerle sendikal mücadele ve çalışma hayatına katkı sağlamak amacıyla hareket etmekte aynı paydada buluşan tüm konfederasyon ekibine, sendikamızın her birim ve üyesi adına teşekkür ediyorum. Bugüne dek sesimizi duyan ve duymayan bağımsız sendikalara bir kez daha ikrar ediyoruz: "Ailemizde sizin için bir yer var. Buyurun ailevi sorunlarımızı birlikte çözelim." Ömrünün en güzel çağını devlet dairelerinde hizmet vermeye adamış kıymetli yol arkadaşlarım: Mali ve özlük haklarınız, siyaset kirliliğine bulaşmadan, and olsun ki hak ettiği hürmeti görecektir"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum