Meclis'te 8. Yargı Paketi görüşmeleri başlıyor

Meclis'te gündem 8. Yargı Paketi görüşmesi ve Emekli ikramiyesi ve adli para cezalarında değişiklik.

Meclis'te 8. Yargı Paketi görüşmeleri başlıyor
Editör: adalet.tv
25 Şubat 2024 - 13:25
KULİS - TBMM Genel Kurulu, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını da içeren 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başlayacak. Pakette bir günlük adli para cezasının (apc) alt sınırı 20 liradan 100 liraya çıkarılırken emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin liraya yükseltilmesi de yasalaşacak.

Seçim öncesi TBMM tatile girmeden bu konuların yasalaşması bekleniyor.

PAKETİN ÖNEMLİ MADDELERİ

Yeni yargı paketi ile; AYM başvuruları, Adli Para Cezaları, Temyiz süreleri, Kişisel verilerin yurt dışına aktarılması, Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları, Manevi tazminat talepleri, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun kayyım olarak atanabilmesi, Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karşı istinaf yolunun açılması, Haklarında kovuşturmaya yer olmayan kişilere tazminat isteminde bulunabilme imkanı, Örgüt adına suç işleme konusu, Kişiliğin veya mal varlığının korunması kriteri konuları yeni yargı paketinin en önemli maddeleri arasında.

ŞUBAT AYINA SAKMIŞTI

Paketin bu hafta içerisinde Genel Kurul'a gelmesi bekleniyor. Ocak ayı içerisinde TBMM'ye gelmesi beklenen paket taslak metindeki düzeltmelerden dolayı Şubat ayına sarkmıştı.

MEMURLAR BEKLENTİ İÇİNDE

Adalet Bakanlığı bünyesinde ceza infaz kurumları, adalet sarayları, icra daireleri ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan binlerce memur da yargı paketi ile özlük haklarına iyileştirme yapılmasını talep etse de konuyla ilgili herhangi bir resmi gelişme yaşanmadı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum