İYİ Partiden "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten tutuklanan gazetecilere destek açıklaması

İYİ Parti Ankara İl Teşkilatı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten tutuklanan gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan...

İYİ Partiden "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten tutuklanan gazetecilere destek açıklaması
Editör: AA
24 Ekim 2023 - 13:42
Reklam
İYİ Parti Ankara İl Teşkilatı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten tutuklanan gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'a destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Ankara Adliyesi önünde toplanan grup adına konuşan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Cumhuriyet'in 100. yılında Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik baskı politikası olduğunu savundu.

Gazeteciliğin milletin derdini dert edinmek ve bunların çözümü için cesaretle doğruları yazıp konuşabilmek olduğunu belirten Yıldırım, "Gözaltına alınan ve tutuklanan genç gazeteciler de işte bu sorumluluğun bir parçasıdır. Bu toprakların mayasıyla yoğrulan, beş bin yıllık mazisiyle insanlık tarihini belirleyen Türk milletinin milliyetçiliğini yapmak bu ülkenin her bir vatandaşına düşen vazgeçilmez bir haktır." diye konuştu.

Yıldırım, parti olarak Türk milliyetçiliği düşüncesini savunmaya ve korumaya devam edeceklerini söyledi.

Gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklanmıştı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum