Memurlar için yazlık - kışlık kıyafet tarihlerinin güncellenmesi

Devlet kurumlarında görev yapan memurlar için yazlık - kışlık kıyafet tarihlerinin güncellenmesi.

Memurlar için yazlık - kışlık kıyafet tarihlerinin güncellenmesi
Editör: adalet.tv
17 Nisan 2024 - 13:27
Reklam
YAZLIK – KIŞLIK KIYAFET UYGULAMASI, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik 25 Ekim 1982 tarih ve 17849 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmelik ile personelin giyeceği kılık kıyafet türleri ile yazın ve kışın ne giyileceği ve hangi tarihler arasında giyileceği belirtilmiştir.

Kamu Personeli 15 Mayıs – 15 Eylül tarihlerinde yazlık  kıyafet uygulamasına geçmektedir. Bilindiği üzere ülkemiz bazı bölgelerinde soğuk hava iklimi yaşanmaz yaz ve bahar ayları uzun geçerken iken bazı bölgelerinde yaz ayı ise 1-2 aylık kısa bir zaman geçmektedir.

Özellikle üniformalı personelin istihkakının da görev yaptığı yerin iklimine göre yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Antalya- Adana gibi  sıcak mevsimin geçtiği bölgelerde parka ve kışlık kıyafetin yerine personele yazlık istihkakının fazla verilmesi, Doğu Anadolu gibi yaz ayının az olduğu yerlerde kışlık istihkakının ona göre verilmesi gerekirken, maalesef bunun yerine herkese eşit şekilde istihkak verilmesi özellikle üniformalı personelin kullanılmayan gereksiz atıl üniformalara yol açmaktadır.

İklim değişikliği, ilin mevsimsel durumu dikkate alınarak belirtilen yazlık kıyafet uygulaması tarih aralığı uygulamasının kaldırılması gerekmektedir. Nisan aylarında hava sıcaklığının 28 derecelere çıktığı düşünüldüğünde özellikle üniformalı uzun kollu personelin kışlık kıyafet uygulaması 15 Mayıs’a kadar devam edeceği düşünüldüğünde personeli zor durumda bırakacaktır.

Kamu personelinin yazlık ve kışlık kıyafet tarih uygulaması her ilin mülki idari amiri tarafından mevsim – iklim şartlarına göre belirlenmesi ayrıca istihkakında bölgesel olarak değerlendirilerek verilmesi gerekmektedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Bayram
    1 hafta önce
    komple düzenlenmesi lazım. 1982 de belirlenen tarihteki iklim ile şimdi ki iklim var.
  • ahmet
    1 hafta önce
    İKLİM DEĞİŞTİ İLLERE GÖRE BELİRLENSİN. BİRDE GİYİM YARDIMLARI DA GÜNCELLENMELİ... 650 liraya takım elbise mi var..