İstanbul'da 90 mafya çökertildi

Resmi rakamlara göre İstanbul'da 90 mafya çökertildi.

İstanbul'da 90 mafya çökertildi
Editör: adalet.tv
06 Mart 2024 - 11:12
Ülke genelinde organize suç örgütlerine operasyonlar aralıksız devam ediyor. Vatandaşı canından bezdiren suç örgütleri birer birer çökertiliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "90 organize suç örgütü İstanbul'da çökertildi ve adalete teslim edildi. Türkiye'de 384. Bunlar 1 Haziran 4 Mart arasında olmuş. Yani 9 ay içerisinde. 27 milyar 181 milyon TL'lik maddi mal varlıklarına el konuldu. Türkiye genelinde 90 milyar o da şimdilik" dedi.

İSTANBUL'DA 90 MAFYA

90 organize suç örgütünün İstanbul'da çökertildiğini belirten Bakan Yerlikaya, "Organize suç örgütlerine göreve geldiğimden beri ben şunu söylüyorum. Bu organize suç örgütlerinin tek bir amacı var para. Paraya erişimle ilgili aziz milletimizin çalışanın helal kazancıyla ilgili geliyor oraya çöküyor şekil yapıyor. Milletimize hiç kimse şekil yapamaz. Eğer şekil yapmaya kalkarsa fazla değil biz savcılarımızla beraber öyle bir organize oluyoruz ki 3 ay içerisinde bilemediniz 4 ay içerisinde, bazıları 1-1,5 ay içerisinde öyle bir şekil yapıyoruz ki kafesliyoruz mahzene alıyoruz kendisini cezaevine buluveriyor. 112 operasyon yapmışız İstanbul'da. Bin 254 gözaltı 735 tutuklu, 367 adli kontrol. 90 organize suç örgütü İstanbul'da çökertildi ve adalete teslim edildi. Türkiye'de 384. Bunlar 1 Haziran 4 Mart arasında olmuş. Yani 9 ay içerisinde. 27 milyar 181 milyon TL'lik maddi mal varlıklarına el konuldu. Türkiye genelinde 90 milyar o da şimdilik. İstanbul Emniyeti'ne 23 araç tahsis edildi. Eğer suç işlemekte kibirlenenler siz aziz milletin kazançlarıyla gayri meşru bir para hareketiyle bu malları edinirseniz işte biz sizin elinizden hukukla bunları alırız. Bizim gece gündüz demeden huzurumuz güvenliğimiz için çalışan İstanbul polisimizin altına trafik devriye arabası yaparız dedik. Aslında bu arabalar sembolik sabah akşam kullanmıyoruz. Burada bir mesaj veriyoruz" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum