İstanbul belediyelerinden deprem bölgelerine yardımlar devam ediyor

- İlçe belediyeleri bir yandan tırlarla acil yardım malzemelerini ulaştırırken, diğer taraftan sahaya gönderdikleri ekiplerle deprem bölgesindeki çalışmalara destek oluyor

İstanbul belediyelerinden deprem bölgelerine yardımlar devam ediyor
Editör: AA
13 Şubat 2023 - 17:49
Reklam
İstanbul'daki bazı ilçe belediyelerince, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından toplanan acil ihtiyaç malzemelerinin tırlarla bölgeye gönderimi sürüyor.

Deprem bölgesine bugüne kadar 33 tır yardım gönderen Eyüpsultan Belediyesi, "Bir Oyuncak Bir Mektup" kampanyası başlatarak depremzede çocuklara oyuncak ulaştırmak için harekete geçti.

Kampanya kapsamında, oyuncakların yanı sıra Eyüpsultan'da oturan çocukların depremzede çocuklar için yazdıkları mektuplar da bölgeye gönderilecek.

Deprem bölgesine oyuncak göndermek isteyen vatandaşlardan White Hill AVM, Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi, Göktürk Kültür Merkezi ve Eyüpsultan Belediyesi Beyaz Masa'da bulunan toplama noktalarına, temiz ve hiç kullanılmamış oyuncakları ulaştırmaları talep edildi.

Bağcılar Belediyesince de Adıyaman'da kurulan Yemek Dağıtım Merkezi'nde 12 bin kişiye günde 3 öğün sıcak yemek ikram ediliyor. AFAD Koordinasyonunda hareket eden belediye ekipleri, 10 ilde arama, kurtarma, erzak dağıtımı gibi çalışmalar yapıyor.

- Esenyurt'taki minibüsçüler bir günlük hasılatlarını deprem bölgesine gönderdi

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK) ve belediyenin sağlık ekipleri depremin ilk gününden itibaren bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Belediye tarafından bölgeye 13 yardım tırı gönderildi.

Gönderilen 2 kepçe, kamyonet, otobüs, arazi aracı ve mühendislerden oluşan teknik ekip de sahada hasar tespit çalışması yapıyor.

Öte yandan belediyenin el sanatları kursunda eğitim alan Esenyurtlu kadınların ürettiği battaniye, kazak, bere gibi birçok ürün afet bölgesine ulaştırıldı.

Esenyurt'taki 113 No'lu Minibüsçüler Kooperatifine bağlı minibüs esnafı ise bir günlük hasılatını deprem bölgesine bağışladı.

Ümraniye Belediyesi bölgeye 16 kişilik arama-kurtarma ekibi, 3 arama-kurtarma aracı, mobil ikram aracı ve kapalı kasa kamyonet olmak üzere 5 araç ve 13 personel, 2 tır, 9 minibüs, 1 ekskavatör, 2 beko loder, eskort aracı, 8 personel, 3 hilti, 3 konteyner, 13 çadır, 3 kamyon kumanya, mobil mutfak gönderdi.

Toplamda 32 personelin deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları sürerken belediye tarafından farklı noktalara kurulan aşevleri, mobil mutfaklar, ikram araçları ve yardım tırlarıyla depremzedelere hizmet verilmeye devam ediliyor.

- Seyyar tuvalet ve duş kabini gönderildi

Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi ise Kızılay'ın Silivri şubesi ile düzenledikleri yardım kampanyası kapsamında deprem bölgesine 15 seyyar tuvalet ve 15 duş kabini gönderdi.

Beylikdüzü Belediyesi ise 731 kişilik bir ekiple Hatay'da çalışmalarını sürdürüyor. 157 yardım tırı gönderilirken bölgede çadır kent de inşa edildi. 4'ü sahra çadırı olmak üzere 1316 çadır sevkiyatı gerçekleştirilen çadır kentte, mutfak, yemekhane, yaşam konteynerleri, sanayi tipi jeneratör, aydınlatma, tuvalet, duş, su ve akaryakıt deposu yer alıyor.

Öte yandan depremden etkilenen çocukların yaşadığı travmanın etkilerini azaltmak için Gezici Kütüphane ve Çocuk Oyun Grubu da bölgeye ulaştırıldı.

Arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak için aralarında minibüs, otobüs, kamyon, otomobil, kamyonet, lowbet, ekskavatör, beko loder ve vincin de bulunduğu toplam 75 araç bölgeye gitti. 8 Şubat'tan itibaren erişilemeyen noktalara hızla yardım ulaştırmak üzere yaklaşık 250 motorcu da bölgeye yönlendirildi.

Sarıyer Belediyesi, Hatay Defne Belediyesi ile afet koordinasyon merkezi kurmaya hazırlanıyor. Kurulacak merkezin artçı depremler veya olası yeni depremlerden etkilenmeyecek şekilde hazırlanması planlanıyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum