İsrail'e casusluk yapan 8 kişi gözaltına alındı

İsrail istihbarat unsurlarına bilgi aktaran 8 şüpheli yakalandı.

İsrail'e casusluk yapan 8 kişi gözaltına alındı
Editör: adalet.tv
05 Nisan 2024 - 12:47
Reklam
Son yıllarda İsrail gizli istihabrat servisi MOSSAD'a bilgi toplayan şüphelilere yapılan operasyonlar ulusal basında geniş yer buluyordu.

Operasyonlara bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de İsrail istihbaratı adına bilgi toplayan 8 kişinin düzenlenen operasyonla yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Başkanlığı ve EGM İstihbarat ve TEM Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin İsrail istihbarat unsurları ile görüşmeler gerçekleştirdikleri, İsrail istihbarat servisinin hedefindeki Türkiye'de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derledikleri ve İsrail istihbarat unsurlarına topladığı bilgi ve belgeleri aktardıkları tespit edildi."

"İsrail istihbarat servisinin hedefindeki Türkiye'de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve İsrail istihbarat unsurlarına topladığı bilgi ve belgeleri aktaran şahıslara yönelik düzenlenen 'Köstebek-3' operasyonunda 8 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2'si tutuklandı, 6'sı hakkında adli kontrol kararı verildi"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum