Adalet Sen'in Mısır ziyareti yabancı basında

Adalet Sen'in Mısır ziyareti yabancı basında yer aldı. Mısır medyası ziyareti manşetten verdi.

Adalet Sen'in Mısır ziyareti yabancı basında
Editör: adalet.tv
20 Şubat 2024 - 13:33

Mısır'da yayın yapan ülkenin en önemli yayın kuruluşlarından olan horreyat isimli haber sitesinde Adalet Sen'in ziyaretine ilişkin yapılan haber;

Ortak anlaşmaların verimli sonuçlarını ve mahkemelerdeki çalışma mekanizmalarının değişimini dört gözle bekliyoruz.

Mısır'daki kovuşturma ve mahkemelerdeki işçi sendikalarının ve Türkiye Genel Adalet Sendikası'nın temsilcileri, tüm dünyanın tanık olduğu bu önemli aşamada hem Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin hem de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiği seçkin tarihi ilişkilere büyük değer verdiler.

İki taraf, iki ülke arasındaki ekonomik ve kalkınma işbirliği anlaşmalarında yer alan olumlu ve verimli sonuçların elde edilmesinin yanı sıra Filistin davasının yanında durduğunu ve İsrail saldırganlığının bir an önce durdurulmasını ve Filistin halkına acil yardım sağlanmasını talep ettiğini vurguladı.

Bu, sendika başkanı ve İşçi Sendikası sekreteri Ali Abdel Wahab başkanlığındaki Savcılık ve Mahkemeler Genel Sendikası ile Türkiye Genel Adalet Birliği Başkanı Niaz Delger
başkanlığındaki Türkiye Genel Adalet Birliği heyeti tarafından düzenlenen ortak görüşme oturumunda gerçekleşti. Heyetin ilk ziyaretinde, iki halk arasındaki tarihi ilişkilerin gücünü vurguladı ve işçilerin yararına ortak projeler oluşturmayı ve ortak çıkarların gerektirdiği hızlı adalet için güvenli bir ortam sağlamayı dört gözle beklediğimizi söyledi.

Genel Sekreter Karim Abdel Baki ve Savcılık ve Mahkemeler Genel Sendikası Yönetim Kurulu'nun huzurunda, Türkiye'deki Adalet Sendikası'nın daha fazla istişare ve iki ülkedeki çalışma koşullarını iyileştirmek için teknik uzmanlık ve modern bilgi alışverişini ve konferansların ve ilgili uluslararası kuruluşların tüm çalışmalarında aralarındaki koordinasyonu içeren bir protokolün imzalanması için davetini aldık.

Türk heyetinde Sendika Başkan Yardımcısı Yusuf Acancı, Genel Sekreter Issa Hassar, Başkan Yardımcısı Jokhan Özkan ve Adalet Sendikası Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Ozolin Terkuman yer aldı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum